Omschrijving

Moderne Dans bij Rick in Weert:
Moderne dans is groots en ingetogen tegelijk. Zwaaiende bewegingen, snelle verplaatsingen door de hele ruimte om vervolgens beheerst ‘neer te storten’ op de vloer. Alles lijkt uit balans. Tegenstellingen worden opgezocht. En zo vertelt de moderne danser met veel persoonlijke emotie en beweging zijn verhaal.

Moderne dansers willen niet zweven als een ballerina of beperkt worden door vastgelegde patronen in houding, armbewegingen en passen. Moderne dansers staan geaard met twee voeten op de grond. Vloerwerk (acties over de grond) of alledaagse bewegingen zijn de normaalste zaak van de wereld. Logisch als je weet dat moderne dans is ontstaan als reactie op de klassieke dans, het ballet, met zijn traditioneel vastgelegde bewegingsvormen en vanuit de behoefte aan nieuwe meer natuurlijke bewegingen. De zoektocht naar de natuurlijkheid van de beweging is dan ook de rode draad in de moderne dans.

Op de dansacademies voor moderne dans wordt onderscheid gemaakt tussen de Graham techniek, Limon techniek en Cunningham techniek, vernoemd naar de beroemde Amerikaanse moderne dans choreografen Martha Graham, José Limón en Merce Cunningham, Europees. Elementen van deze verschillende stijlen komen in onze moderne dans cursussen aan bod.

Tijdens de danscombinaties wordt er gespeeld met zwaartekracht, balansverstoring en het natuurlijke ritme van het bewegen. Dat betekent dat je bewegingskwaliteit en dansgevoel worden gestimuleerd. En natuurlijk is er alle ruimte om zelf te exploreren tijdens improvisaties. Daarnaast wel heb je vooral heel veel plezier. Moderne dans is gewoon een heerlijke manier van ontspaning.

Wij hebben moderne dans cursussen voor kinderen vanaf 8 jaar, jongeren én volwassenen.

moderne dans
Onze docent(en)
Vraag?

Onze docent(en)

Nader te bepalen

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

moderne dans

Docent(en)
Nader te bepalen
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Maandag (17:45 - 18:45 uur)
Aantal
jaarcursus
Doelgroep
12 t/m 16 jaar, vanaf 16 jaar
Startdatum
31 augustus 2020
Lesduur
60 min.
Code
772
Prijs
272,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert, Gemeente Weert
340,00 Je woont in Gemeente Heeze-Leende, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)
Opmerkingen

Deze les is met name geschikt voor leerlingen vanaf 12 jaar.

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!