Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie
Omschrijving

Moderne Dans bij Rick in Weert:
Moderne dans is groots en ingetogen tegelijk. Zwaaiende bewegingen, snelle verplaatsingen door de hele ruimte om vervolgens beheerst ‘neer te storten’ op de vloer. Alles lijkt uit balans. Tegenstellingen worden opgezocht. En zo vertelt de moderne danser met veel persoonlijke emotie en beweging zijn verhaal.

Moderne dansers willen niet zweven als een ballerina of beperkt worden door vastgelegde patronen in houding, armbewegingen en passen. Moderne dansers staan geaard met twee voeten op de grond. Vloerwerk (acties over de grond) of alledaagse bewegingen zijn de normaalste zaak van de wereld. Logisch als je weet dat moderne dans is ontstaan als reactie op de klassieke dans, het ballet, met zijn traditioneel vastgelegde bewegingsvormen en vanuit de behoefte aan nieuwe meer natuurlijke bewegingen. De zoektocht naar de natuurlijkheid van de beweging is dan ook de rode draad in de moderne dans.

Op de dansacademies voor moderne dans wordt onderscheid gemaakt tussen de Graham techniek, Limon techniek en Cunningham techniek, vernoemd naar de beroemde Amerikaanse moderne dans choreografen Martha Graham, José Limón en Merce Cunningham, Europees. Elementen van deze verschillende stijlen komen in onze moderne dans cursussen aan bod.

Tijdens de danscombinaties wordt er gespeeld met zwaartekracht, balansverstoring en het natuurlijke ritme van het bewegen. Dat betekent dat je bewegingskwaliteit en dansgevoel worden gestimuleerd. En natuurlijk is er alle ruimte om zelf te exploreren tijdens improvisaties. Daarnaast wel heb je vooral heel veel plezier. Moderne dans is gewoon een heerlijke manier van ontspaning.

Wij hebben moderne dans cursussen voor kinderen vanaf 8 jaar, jongeren én volwassenen.

Cursus:

moderne dans

Docent(en)
Sophie Everaerts
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Woensdag (17:15 - 18:15 uur)
Aantal
jaarcursus
Doelgroep
jongeren
Startdatum
4 september 2019
Lesduur
60 min.
Code
777
Prijs
264,00 Je woont in Cranendonck, Nederweert, Weert
330,00 Je woont in Asten, Heeze-Leende, Someren, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)
Opmerkingen

vanaf 14 jaar

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!