Omschrijving

Korte cursus fotografie door de Helmondse stadskunstenaar en fotograaf Tahné Kleijn.

In 4 lessen leer je de meesters van de Gouden eeuw gebruiken als inspiratiebron voor moderne fotografie. We beginnen bij een stilleven omdat je dan heel gemakkelijk en geconcentreerd met licht en compositie kan spelen. De 2 weken daarna gaan we door met het bijzondere lichtgebruik van bijvoorbeeld Johannes Vermeer en Rembrandt. De laatste week sluiten we af met het bijzondere lijnenspel van Jan Steen. Door middel van praktijkopdrachten leer je in 4 weken anders naar fotografie kijken. De cursus daagt uit om te gaan ensceneren. De focus in de lessen ligt op de creatieve mogelijkheden binnen de fotografie, niet zozeer op de technische aspecten. Je hoeft dan ook geen heel dure technische camera te hebben.

De lessen worden om de week gegeven zodat je tussen de lessen genoeg tijd hebt om aan de opdrachten te werken.

Masterclass fotografie
Onze docent(en)
Vraag?

Onze docent(en)

Tahne Kleijn

Docente Tahné Kleijn noemt zichzelf geen fotograaf maar een kunstenaar. “Voor mij is de techniek achter de fotografie de basis. Daarna wordt het pas écht leuk. Als je weet welke technieken er zijn, dan kun je ermee spelen. Dat resulteert in bijzondere en creatieve foto’s.”

Tahné leert haar cursisten eerst goed te kijken naar foto’s. Van andere cursisten, professionele fotografen en die van jezelf. Haar lessen bevatten daarom een fijne mix van het bespreken van foto’s, uitleg van theorie en oefenen in de praktijk. “Daarnaast moedig ik cursisten altijd aan een app-groep te starten om tussendoor foto’s met elkaar te delen en te bespreken.”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

Masterclass fotografie

Docent(en)
Tahne Kleijn
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Zaterdag (10:00 - 12:30 uur)
Aantal
4 lessen
Doelgroep
vanaf 18 jaar
Startdatum
6 maart 2021
Lesdata
6 maart 2021
20 maart 2021
3 april 2021
17 april 2021
Lesduur
150 min.
Code
8702
Prijs
112,00 Je woont in Gemeente Weert
129,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert
140,00 Je woont in Gemeente Heeze-Leende, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Visuele media Zoek een andere cursus