Cursus

Makerslab: werk aan je eigen theaterproductie

Kruip in de rol van theatermaker. Geef vorm aan jouw creatieve ideeën. Hiervoor krijg je letterlijk en figuurlijk de ruimte. Met een groep ga je zelfstandig in het toneellokaal aan de slag met acteren, het schrijven van een script, regisseren, het bouwen van decor en theatertechniek. Je werkt ‘from scratch’ toe naar een echte theaterproductie.

Twee vakdocenten begeleiden deze cursus en prikkelen jou als theatermaker om bepaalde keuzes wel of juist niet te maken en adviseren en denken mee bij hulpvragen. Op die manier zet je het toneelstuk neer zoals jij het in gedachten hebt.

 

makerslab
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Je werkt zelfstandig, samen met de groep, in alle vrijheid aan een eigen theaterproductie. Van begin tot eind ben je verantwoordelijk voor de theatrale en creatieve uitwerking. In sneltreinvaart werk jij aan jouw theaterskills.
  • Professionele vakdocenten ondersteunen je waar nodig.
  • Je mag meerdere uren per week gebruikmaken van alle faciliteiten in het toneellokaal: decor, kostuums, attributen.
  • Het sociale aspect speelt een grote rol binnen de groep. Er heerst dan ook een veilige en respectvolle sfeer waarin cursisten zich kwetsbaar kunnen opstellen. Iedereen mag zijn wie hij wil zijn. Dit draagt bij aan het creatieve proces.

Tips ter voorbereiding

  • Je hebt geen specifieke voorkennis of ervaring nodig.
  • Bij specifieke leerdoelen, vragen of een gewenste aanpak kun je van tevoren een adviesgesprek aanvragen met de docent. Tijdens de lessen houdt de docent rekening met jouw persoonlijke behoeften.

Onze docent(en)

Ellen ten Haken
Sophie Everaerts

Theater maak je samen. Docente Ellen ten Haken hecht dan ook veel waarde aan de persoonlijke inbreng van alle spelers en een goede samenwerking. “Het is belangrijk dat iedereen kan zijn wie hij of zij wil zijn. Daarvoor moet je je veilig voelen. In de groep zijn respect en aandacht voor elkaar essentieel. Dan pas kun je uitdagingen aangaan.”

Vanuit haar enthousiasme stimuleert Ellen haar cursisten zichzelf te laten zien en horen. “Daarbij moet je ook fouten durven maken. Alleen zo groei je als persoon en acteur. Zo krijg je meer vertrouwen in jezelf. Dingen die je nog nooit hebt gedaan, daarvan denk je dan “dit kan ik denk ik wel!’”

Docente Sophie Everaerts zet haar leerlingen in beweging. Letterlijk. “Bewegen, daar begint het mee. Ervaar zelf wat jouw lichaam kan en hoe het voelt om te dansen. Dit geeft plezier en die lol stimuleert om een goede danser te worden.” Je leert de juiste danstechnieken waarmee je veilig danst en blessures voorkomt. Vervolgens geef je invulling aan jouw gedachten, gevoelens en creativiteit. Choreografisch is bij Sophie alles mogelijk. “Laat maar komen al die toffe ideeën. Ik leer jou hoe jij jouzelf kunt zijn. In een choreografie die past bij de muziek of het toneelspel of die jij zelf hebt gemaakt.”

In de les ben je lekker bezig. “Dansen is doen. Het proces is als een ‘speeltuin’: we proberen dingen uit en ontdekken nieuwe bewegingen. Als er iets mis gaat, leer ik je dat dit geen probleem hoef te zien. Het gaat om hoe je ermee omgaat.”

Sophie is gespecialiseerd in moderne en urban dans en choreografie.

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

makerslab

Docent(en)
Ellen ten Haken Sophie Everaerts
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Donderdag (18:00 - 20:00 uur)
Aantal
25 lessen Deze les is met name geschikt voor leerlingen van 14 tot en met 18 jaar
Doelgroep
12 t/m 16 jaar, vanaf 16 jaar
Startdatum
1 december 2022
Lesduur
120 min.
Code
8202 22-23
Prijs
235,00 Je woont in Gemeente Weert
270,00 Je woont in Gemeente Nederweert, Gemeente Cranendonck
294,00 Je woont in Overige gemeenten
De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!