Cursus

Lightroom: vertel jouw verhaal met beeld

Een goed beeld begint met een technisch goede foto. Met fotobewerking ga je nog een stapje verder en ga je de grens over van wat fototechnisch mogelijk is. Pas jouw eigen creativiteit toe op een enkele foto of hele collecties. Speel met belichting en filters. Creëer sfeervolle beelden en vertel een verhaal met beeld. Ontwikkel een eigen (bewerkings)stijl waarmee de foto’s duidelijk jouw handtekening dragen. Naast het spelen met creativiteit, is Lightroom zeer geschikt voor het beheer van fotocollecties.

lightroom
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

 • Lightroom is het ideale fotobewerkingsprogramma’s als je meerdere foto’s (tegelijkertijd) wilt bewerken. Je creëert met de settings de gewenste sfeer die je kunt toepassen op diverse foto’s.
 • Lightroom biedt tal van mogelijkheden. Laat je creativiteit de vrije loop; hoe ver je wilt gaan is aan jou.
 • Je weet wat Lightroom aan mogelijkheden biedt, weet de verschillende functies snel te vinden en kunt aan de hand van tutorials specifieke bewerkingen uitvoeren.
 • Functies waarmee je leert werken, zijn: selecteren, belichting, lensdifferentiaties, basistools, retoucheren, filters, opslaan en beheren.
 • Tijdens de les pas je theorie meteen toe met individuele en groepsopdrachten.
 • Binnen de groep staat individuele begeleiding centraal. De docent helpt jou om jezelf verder te ontwikkelen. Tijdens de les worden opdrachten en de resultaten besproken. Door elkaars werken in de groep te bekijken, leer je van elkaar.

Tips ter voorbereiding

 • Je hebt geen specifieke voorkennis van of ervaring in fotobewerking nodig. Wel is het belangrijk om basiskennis van fotografie te hebben.
 • Tijdens de cursus werk je met RAW- en JPG-bestanden.
 • Schaf zelf een abonnement of installatie voor Lightroom aan.
 • Neem jouw laptop met een versie van Lightroom mee tijdens de les. Bij oudere versies kunnen sommige functies ontbreken.
 • Wil je meer met fotograferen? Bij RICK kunnen je fotografiecursussen op verschillende niveaus volgen.

Onze docent(en)

Tahne Kleijn

Docente Tahné Kleijn noemt zichzelf geen fotograaf maar een kunstenaar. “Voor mij is de techniek achter de fotografie de basis. Daarna wordt het pas écht leuk. Als je weet welke technieken er zijn, dan kun je ermee spelen. Dat resulteert in bijzondere en creatieve foto’s.”

Tahné leert haar cursisten eerst goed te kijken naar foto’s. Van andere cursisten, professionele fotografen en die van jezelf. Haar lessen bevatten daarom een fijne mix van het bespreken van foto’s, uitleg van theorie en oefenen in de praktijk. “Daarnaast moedig ik cursisten altijd aan een app-groep te starten om tussendoor foto’s met elkaar te delen en te bespreken.”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

lightroom

Docent(en)
Tahne Kleijn
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Zaterdag (09:00 - 12:00 uur)
Aantal
2 lessen
Doelgroep
vanaf 18 jaar, vanaf 21 jaar, vanaf 55 jaar
Startdatum
4 februari 2023
Lesdata
4 februari 2023
18 februari 2023
Lesduur
180 min.
Code
8705 22-23
Prijs
56,00 Je woont in Gemeente Weert
64,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert
70,00 Je woont in Overige gemeenten
De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Visuele media Zoek een andere cursus