Cursus

Swingen met de JeugdBigBand

Wat is er nou toffer dan samen muziek maken in een bigband? Verwacht scheurende saxofoons, knallend koper en een groovende ritmesectie. Zowel jonge honden als ouwe rotten die graag hun kennis delen zijn van harte welkom, om zo samen te werken aan een lekker stuk swing. 

De normale bezetting bestaat uit:
5 saxofoons (2 alt, 2 tenor, 1 bariton), 4 trompetten, 4 trombones, piano, gitaar, basgitaar/contrabas, drums & percussie, zang.  

jeugd bigband
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Vanaf A-niveau mag aangesloten worden, op saxofoon (alt, tenor, bariton), trombone of euphonium, trompet, piano, gitaar, basgitaar/contrabas, drums en zang!
  • Je maakt kennis met lichte (jazz)muziek. Repertoire leer je spelen in de traditie van de echte Big Bands, zoals die van Count Basie, Glenn Miller en Duke Ellington, maar ook eigentijdse bands zoals New Cool Collective Big Band. Denk daarbij aan stukken als ‘Pink Panther’, ‘Peter Gunn’, ‘Soul Bossa Nova’, maar ook echte jazz-klassiekers als 'Mack the Knife' en ‘Summertime’.
  • Tijdens de repetities wordt gewerkt aan samenspel, jazz-opvatting en soleren. Ook komt de begeleiding van vocalisten aan de orde.

Tips ter voorbereiding

  • Speel jij een instrument dat past binnen de Big Band bezetting? In overleg zijn ook nog andere instrumenten mogelijk! Op dit moment zijn we vooral op zoek naar een contrabas/basgitaar, trombone/euphonium, baritonsax en gitaar.
  • Kom gerust eens vrijblijvend kijken bij RICK en luisteren naar een repetitie als je interesse hebt.

Onze docent(en)

Jo Didderen

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

jeugd bigband

Docent(en)
Jo Didderen
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Maandag (19:00 - 20:30 uur)
Aantal
30 lessen
Doelgroep
12 t/m 16 jaar, vanaf 16 jaar
Startdatum
Nader te bepalen
Lesduur
90 min.
Code
902 22-23
Prijs
49,00
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Muziek, Groepslessen & ensembles Zoek een andere cursus