Omschrijving

Jazz is hot! RICK heeft sinds mei 2009 een eigen Big Band! Het is een ensemble gericht op jazz-gerelateerde muziek voor iedereen in de regio Weert. Deze Big Band is opgericht na het succes van de workshop Jazz By Kids. Het laat muzikanten kennismaken met de veelzijdige wereld van jazzmuziek. Wie wel eens naar de programmering van een groot festival als North Sea Jazz kijkt, weet hoe breed dit muziekgenre feitelijk is. 

Dat gevarieerde repertoire leer je spelen in de traditie van de echte Big Bands, zoals die van Count Basie, Glenn Miller en Duke Ellington, maar ook eigentijdse bands zoals New Cool Collective Big Band. Denk daarbij aan stukken als ‘Pink Panther’, ‘Peter Gunn’, ‘Soul Bossa Nova’, maar ook echte jazz-klassiekers als 'Mack the Knife' en ‘Summertime’.

Tijdens de repetities wordt gewerkt aan samenspel, jazz-opvatting en soleren. Ook komt de begeleiding van vocalisten aan de orde.

De normale bezetting bestaat uit:
5 saxofoons (2 alt, 2 tenor, 1 bariton)
4 trompetten
4 trombones
1 klarinet
piano
gitaar
basgitaar
drums + percussie
zang

Speel jij een instrument dat past binnen de Big Band bezetting? In overleg zijn ook nog andere instrumenten mogelijk! Op dit moment zijn we vooral op zoek naar een contrabas/basgitaar, trombone/euphonium, baritonsax en gitaar. Iedereen is van harte welkom, maar wenselijk is een niveau vanaf B1. Kom gerust eens vrijblijvend kijken bij RICK en luisteren naar een Big Band repetitie als je interesse hebt.

bigband-rick.jpg

 

jeugd bigband
Onze docent(en)
Vraag?

Onze docent(en)

Arthur Geurts

Met docent Arthur Geurts ben je verzekerd van een leuke en ontspannen les die helemaal bij jou past. “Tijdens de lessen spelen we muziek waar de leerling zelf graag naar luistert en van geniet. Op basis van wat hij of zij wil leren, schrijf ik zelf baspartijen die de leerling kan oefenen. Het is zo tof als je jouw favoriete muziek kunt spelen op de basgitaar! Theorie passen we samen toe in het spelen van nummers. Zo is elke les interessant en tegelijkertijd heel relaxt. Ik hou ervan om samen te genieten van onze passie!”

Door het spelen in popbands, jazzensembles, orkesten en big bands heeft Arthur een brede ervaring als bassist. Daarnaast geeft hij al jaren les aan jong en oud.

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

jeugd bigband

Docent(en)
Arthur Geurts
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
In overleg
Aantal
30 lessen data nader te bepalen
Doelgroep
12 t/m 16 jaar, vanaf 16 jaar
Startdatum
Nader te bepalen
Lesduur
90 min.
Code
902 21-22
Prijs
49,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Heeze-Leende, Gemeente Nederweert, Gemeente Weert, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Muziek, Groepslessen & ensembles Zoek een andere cursus