Cursus

introductie musicalklas-theater

De toneel- en musicalcursussen zijn in oktober gestart. Cursisten zijn druk bezig met hun rollen en ze werken intensief en met veel plezier naar een eindvoorstelling in juni . Om voor belangstellenden die gedurende het jaar ook een toneelcursus willen volgen hebben we leuke korte kennismakingscursussen. Je hoeft dus niet te wachten tot volgend jaar om een toneel- of musicalcursus te gaan doen! Een korte kennismakingscursus bestaat uit 4 lessen van 1 uur. Er wordt niet gewerkt aan een eindpresentatie maar je maakt wel kennis met speltechnieken. Je komt er meteen achter hoe leuk toneel is en je bent al goed voorbereid voor een eventueel vervolg.

introductie musicalklas-theater
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Musical is een bijzondere verbinding tussen zang, dans en toneelspel.  Tijdens de cursus is er ook ruimte voor vrije spelopdrachten.
  • Binnen de groep staat individuele begeleiding centraal. De docenten helpen jou om jezelf – in jouw eigen rol en karakter die je speelt - verder te ontwikkelen op het gebied van zang, dans en toneel.
  • Het sociale aspect speelt een grote rol binnen de groep. Er heerst dan ook een veilige en respectvolle sfeer waarin cursisten zich kwetsbaar kunnen opstellen. Iedereen mag zijn wie hij wil zijn. Dit draagt bij aan het creatieve proces.
  • In ons musicallokaal maken we gebruik van allerlei faciliteiten: een spiegel voor bij het dansen, microfoons en een geluidsinstallatie voor de zang, decor, kostuums en attributen voor het toneelspel.

Tips ter voorbereiding

  • Je hebt geen specifieke voorkennis of ervaring nodig.
  • Bij specifieke leerdoelen, vragen of een gewenste aanpak kun je van tevoren een adviesgesprek aanvragen met een docent. Tijdens de lessen houden de docenten rekening met jouw persoonlijke behoeften.

Onze docent(en)

Ellen ten Haken

Theater maak je samen. Docente Ellen ten Haken hecht dan ook veel waarde aan de persoonlijke inbreng van alle spelers en een goede samenwerking. “Het is belangrijk dat iedereen kan zijn wie hij of zij wil zijn. Daarvoor moet je je veilig voelen. In de groep zijn respect en aandacht voor elkaar essentieel. Dan pas kun je uitdagingen aangaan.”

Vanuit haar enthousiasme stimuleert Ellen haar cursisten zichzelf te laten zien en horen. “Daarbij moet je ook fouten durven maken. Alleen zo groei je als persoon en acteur. Zo krijg je meer vertrouwen in jezelf. Dingen die je nog nooit hebt gedaan, daarvan denk je dan “dit kan ik denk ik wel!’”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

introductie musicalklas-theater

Docent(en)
Ellen ten Haken
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Donderdag (15:00 - 16:00 uur)
Aantal
4 lessen Deze les is met name geschikt voor leerlingen van 8 t/m 12 jaar.
Doelgroep
8 t/m 10 jaar , 10 t/m 12 jaar
Startdatum
23 maart 2023
Lesduur
60 min.
Code
8002-1 22-23
Prijs
42,00 Je woont in Gemeente Weert
48,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert
53,00 Je woont in Overige gemeenten
De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!