Cursus

Ontwikkel jezelf als koorzanger

Zingen op basis van bladmuziek - en het bijbehorende notenschrift - kan heel uitdagend zijn. Leer op een laagdrempelige manier noten ‘lezen’. In deze cursus krijg je inzicht in de verschillende soorten noten. Je krijgt gevoel bij diverse toonhoogtes en maatsoorten en ontdekt welke ritmes bij de bladmuziek horen. Zo ontwikkel jij jezelf als (zelfstandige) zanger.

het geheim van het notenschrift
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Binnen de groep staat individuele begeleiding centraal. De docent helpt jou om jezelf verder te ontwikkelen. Door elkaars werken in de groep te bespreken, leer je van elkaar.
  • Heb je een heel specifieke vraag, wens of een probleem waar je aan wilt werken? Tijdens de lessen kunnen we hier gericht aandacht aan besteden.
  • Met laagdrempelige opdrachten leer je de theorie om te zetten in de praktijk. Hiermee komen ook liederen van het koor, waar de cursist bij zingt, aan bod. Je ontvangt als koorzanger meteen tips waar je mee aan de slag kunt om jouw koorzang te verbeteren.
  • Je leert stap voor stap om het notenschrift te ontcijferen. Bladmuziek heeft straks geen geheimen meer voor jou!
  • Jouw kennis en ervaring kun je toepassen in het koor waarbij je zingt.

Tips ter voorbereiding

  • Je hebt geen specifieke voorkennis of ervaring met het notenschrift nodig.
  • De cursus is geschikt voor beginnende en gevorderde zangers. De lessen worden afgestemd op ieders niveau. Door inzicht in het notenschrift ontwikkel je jezelf als (zelfstandige) koorzanger.
  • Denk eventueel alvast na over welke liederen, die jouw koor zingt, je wilt oefenen in de lessen. Neem eventueel voorbeelden van muziek mee.

Onze docent(en)

Leo Smeets

Docent Leo Smeets legt tijdens de lessen een stevige basis voor het bespelen van de hoorn. “De eerste lessen werken we aan de juiste stand van de lippen die nodig is om het instrument te bespelen. Bij een hoorn moet je echt even doorzetten, maar als de basis goed zit dan komt de rest vanzelf. Samen werken we aan een goede techniek zodat je steeds verder groeit als muzikant.” Als ervaren hoornist draagt Leo zijn kennis en kunde over op zijn leerlingen. “Zo zijn zij echt in staat zich het instrument volledig eigen te maken. Je ontdekt hoe mooi de hoorn is en zult er vele ‘kilometers’ op maken.”

Naast docent hoorn is Leo Smeets ook koor- en orkestdirigent. Hij dirigeert diverse koren in de regio Noord-Limburg en Midden-Brabant. Zijn kennis en ervaring deelt hij al vele jaren met dirigenten. 

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

het geheim van het notenschrift

Docent(en)
Leo Smeets
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Donderdag
Aantal
5 lessen start oktober 2023
Doelgroep
vanaf 18 jaar, vanaf 21 jaar, vanaf 55 jaar
Startdatum
Nader te bepalen
Lesduur
60 min.
Code
850 23-24
Prijs
59,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert, Gemeente Weert
74,00 Je woont in Overige gemeenten
De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)
Opmerkingen

Deze cursus kunnen we op maat aanbieden , op basis van de behoefte en mensen die er zijn.

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Muziek, Zang, Groepslessen & ensembles, Special skills Zoek een andere cursus