Cursus

Fotograferen op de ‘next level’

Personen vastleggen zoals ze zijn. De sfeer van straten en gebouwen vangen. De schoonheid van natuur en landschappen vereeuwigen. Daag jouw creativiteit uit en fotografeer op een ‘next level’ met deze verdiepende compacte meerjarige cursus.

Je werkt zelfstandig aan één of meerdere thema’s zoals landschap, architectuur, documentaire en theaterfotografie. Om jouw technisch goede foto een artistieke inslag te geven speel je met de mogelijkheden van fotobewerking. Jouw uitdaging is om elke opdracht zo uit te voeren dat deze beter is dan jouw voorgaande werk. Maak zo een steeds perfectere verbeelding van jouw creativiteit.

Wil jij beginnen met fotografie? Bekijk dan onze begincursus fotografie basis I 

fotografie | vervolg compact
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Je leert het concept van licht steeds beter toe te passen. Of dit nu natuurlijk, kunst- of flitslicht is.
  • Binnen de groep staat individuele begeleiding centraal. De docent helpt jou om jezelf verder te ontwikkelen. Tijdens de les worden de huiswerkopdracht en de resultaten besproken. Door elkaars werken in de groep te bekijken, leer je van elkaar.
  • Het sociale aspect speelt een grote rol binnen de groep. Er heerst dan ook een veilige en open sfeer waarin cursisten zich kwetsbaar kunnen opstellen. Dit draagt bij aan het creatieve proces.
  • Een excursie naar een inspirerende stad of foto-expositie.
  • Deze cursus is driewekelijks. Je volgt hetzelfde programma als de reguliere verdieping, maar de stof wordt verdeeld over minder lessen waardoor er meer tijd overblijft om zelfstandig te werken.

Tips ter voorbereiding

  • Je bezit kennis over en ervaring met de basis van fotografie en -stijlen. Je kunt volledig manueel fotograferen. Je hebt het niveau van de cursus ‘Fotografie basis 2’. Twijfel je of jouw niveau voldoet? Neem contact met ons op.
  • Meedoen kan als je beschikt over een systeem- of een spiegelreflexcamera.
  • Houd rekening met kosten voor het (laten) afdrukken van jouw foto’s die je bespreekt in de les of meeneemt als huiswerkopdracht.
  • Zorg voor een volle batterij/accu en voldoende ruimte op je geheugenkaart.

Onze docent(en)

Ed Hul

Docent Ed Hul werkt al ruim 25 jaar als allround fotograaf. Zijn kennis en kunde deelt hij graag met cursisten. “Ik leg de nadruk op het vertalen van een opdracht naar een ‘technisch perfecte’ foto. Als je jouw camera kent en de techniek beheerst, dan kun je alles. Met de juiste vaardigheden heb je een goede basis voor het creatieve proces om je onderwerp op jouw manier te kunnen verbeelden. Tijdens de lessen zijn we vooral bezig met het fotograferen zelf. Het is veel doen. Met de groep plezier hebben. Je hoeft geen beroepsfotograaf te worden, om bewuster met je camera om te gaan."

Ed maakt zelf vrij werk en is gespecialiseerd in popfotografie. Daarnaast geeft hij bij verschillende culturele instellingen in Limburg les in fotografie.

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

fotografie | vervolg compact

Docent(en)
Ed Hul
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Donderdag (19:30 - 22:00 uur)
Aantal
11 lessen incl. excursie
Doelgroep
vanaf 18 jaar, vanaf 21 jaar, vanaf 55 jaar
Startdatum
28 september 2023
Lesdata
28 september 2023
12 oktober 2023
2 november 2023
23 november 2023
21 december 2023
18 januari 2024
8 februari 2024
29 februari 2024
21 maart 2024
4 april 2024
Lesduur
150 min.
Code
8704 23-24
Prijs
210,00 Je woont in Gemeente Weert
242,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert
263,00 Je woont in Overige gemeenten
De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)
Opmerkingen

excursie nntb

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Visuele media Zoek een andere cursus