Cursus

FOTOGRAFIE GEVORDERDEN

Themafotografie: verbeelding & verhalen

Ga, vanuit de kennis en techniek die je hebt, aan de slag met de creatieve en artistieke kant van fotografie. Elke les word je uitgedaagd met een nieuw thema of onderwerp waarbij het draait om sfeer, compositie, inhoud en het vertellen van een verhaal. Je experimenteert met (natuurlijk) licht om jouw verbeelding te vertalen naar fotografie die raakt.

Naast deze cursus kun je je inschrijven voor de masterclasses fotografie, waarbij telkens een specifiek(e) thema of techniek centraal staat, die regelmatig worden georganiseerd.

fotografie | gevorderden
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Aan de hand van opdrachten ontdek je welke vorm van fotografie jou het meeste aanspreekt. Het verdiepende programma is zeer divers, inspirerend en gericht op de praktijk. Het accent ligt op de creatieve en artistieke kant van fotografie, zonder daarbij de techniek uit het oog te verliezen.     
  • Tijdens de lessen fotografeer je in de studio, buiten en thuis met behulp van eenvoudige lichtbronnen (zaklamp, ledlamp)
  • Binnen de groep staat individuele begeleiding centraal. De docent helpt jou om jezelf verder te ontwikkelen. Tijdens de les worden de huiswerkopdracht en de resultaten besproken. Door elkaars werken in de groep te bekijken, leer je van elkaar. Je werkt zowel zelfstandig als in groepsverband.
  • Het sociale aspect speelt een grote rol binnen de groep. Er heerst dan ook een veilige en open sfeer waarin cursisten zich kwetsbaar kunnen opstellen. Dit draagt bij aan het creatieve proces.
  • Je gaat, samen met de docent en groep, een dag op excursie.

Tips ter voorbereiding

  • Je bezit kennis over en ervaring met de basis van fotografie en -stijlen. Je kunt volledig manueel fotograferen. Je hebt het niveau van de cursus ‘Fotografie basis 2’. Twijfel je of jouw niveau voldoet? Neem contact met ons op.
  • Meedoen kan als je beschikt over een systeem- of een spiegelreflexcamera.
  • Houd rekening met kosten voor het (laten) afdrukken van jouw foto’s die je bespreekt in de les of meeneemt als huiswerkopdracht.
  • Zorg voor een volle batterij/accu en voldoende ruimte op je geheugenkaart.
  • In sommige lessen is een statief nodig. Deze is, in overleg, kosteloos te gebruiken bij RICK.

Onze docent(en)

Myriam Merks

Docent Myriam Merks daagt je uit om met fotografie ‘even’ stil te staan. “We zijn vaak vluchtig in deze tijd. Met fotografie neem je de tijd om belangrijke herinneringen vast te leggen, je eigen wereld te creëren en getuige te zijn van dingen die gebeuren. Je gaat écht kijken, dat levert veel geluksmomentjes op.” Tijdens de lessen staat het genieten van fotografie en het ontdekken van jouw eigen stijl daarin centraal. Myriam geeft daar praktische handvatten voor. “In de les kijken we samen naar hoe je een thema kunt benaderen en wat je nodig hebt aan techniek of attributen om het te realiseren. Tussentijds nemen we wat afstand; werkt de aanpak of kunnen we dingen bijstellen om écht die snaar te raken bij de kijker?”

Myriam Merks is gespecialiseerd in portret-, mode-, nacht- en urbexfotografie. 

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

fotografie | gevorderden

Docent(en)
Myriam Merks
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Donderdag (19:30 - 22:00 uur)
Aantal
12 lessen incl. excursie.
Doelgroep
vanaf 18 jaar, vanaf 21 jaar, vanaf 55 jaar
Startdatum
3 oktober 2024
Lesdata
3 oktober 2024
7 november 2024
28 november 2024
9 januari 2025
30 januari 2025
20 februari 2025
20 maart 2025
10 april 2025
15 mei 2025
5 juni 2025
26 juni 2025
Lesduur
150 min.
Code
8708 24-25
Prijs
239,00 Je woont in Gemeente Weert
275,00 Je woont in Gemeente Nederweert, Gemeente Cranendonck
299,00 Je woont in Overige gemeenten
De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)
Opmerkingen

excursie nntb

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Visuele media Zoek een andere cursus