Omschrijving

Ontwerp mode van verantwoorde materialen

Ontwerp en maak zelf je eigen kleding door hergebruik van textiel en kleding en de toevoeging van verschillende verantwoorde materialen. Werk op basis van moodboards een nieuw ontwerp uit of restyle bestaande kledingstukken. Je leert meer over textiel en hoe je soorten stoffen kunt gebruiken bij het maken van kleding. Ook leer je de ins & outs van naaien (en het maken van sluitingen en zakken), het maken en veranderen van patronen en het toepassen van fournituren. Zo kun je zelf een eerlijk en duurzaam kledingstuk maken dat past bij je eigen creativiteit.

duurzaam modeatelier
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • De focus van de cursus ligt op het maken van duurzame mode door het hergebruik van (bepaalde) materialen.
  • Je doorloopt het volledig proces van het ontwerpen van een kledingstuk tot de realisatie en afwerking ervan. Je gaat individueel aan de slag met je eigen werk.
  • Binnen de groep staat individuele begeleiding centraal. De docent helpt jou om jezelf verder te ontwikkelen. Door elkaars werken in de groep te bespreken, leer je van elkaar.
  • Het sociale aspect speelt een grote rol binnen de groep. Er heerst dan ook een veilige en open sfeer waarin cursisten zich kwetsbaar kunnen opstellen. Dit draagt bij aan het creatieve proces.

Tips ter voorbereiding

  • De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Als beginner leer je de basis van het ontwerpen en maken van duurzame kleding en bijbehorende naaitechnieken. Als gevorderde breidt jij jouw vaardigheden naar wens uit. Ook pas je meer kennis over duurzaamheid toe in de kledingstukken die je maakt.
  • Houd rekening met de eventuele aanschaf van (nieuwe) materialen.
  • Neem, naast lijm en een papierschaar, tijdschriften met mode erin mee waar je in kunt (en wilt) knippen. Daarnaast kun je je eigen naaikoffer en naaimachine meenemen.

Onze docent(en)

Mariëlle van der Schrier

Docente Mariëlle van der Schrier is kledingontwerpster en dagelijks met duurzame mode bezig. “In mijn studio ontwerp en maak ik kleding en hoeden. Duurzaamheid vind ik daarbij ontzettend belangrijk. Lesgeven is voor mij een verlengde van mijn werk als ontwerper. Samen met de cursisten ontdek ik graag hoe eerlijke mode bijdraagt aan een evenwichtigere wereld. We gaan op zoek naar nieuwe mogelijkheden in het gebruik van materialen.”

Mariëlle is gespecialiseerd in duurzame mode en het gebruik van bijzondere materialen. 

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

duurzaam modeatelier

Docent(en)
Mariëlle van der Schrier
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Dinsdag (13:30 - 16:00 uur)
Aantal
12 lessen
Doelgroep
vanaf 18 jaar, vanaf 21 jaar, vanaf 55 jaar
Startdatum
5 oktober 2021
Lesduur
150 min.
Code
8970 21-22
Prijs
244,00 Je woont in Gemeente Weert
281,00 Je woont in Gemeente Nederweert, Gemeente Cranendonck
305,00 Je woont in Overige gemeenten
(De prijs kan variëren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiële middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!