Omschrijving

Blokfluitensemble voor gevorderden

Speel met andere gevorderde blokfluitisten samen in dit ensemble. Van de sopranino tot de bas. Je ontdekt hoe leuk het is om met een groep muziek te maken. Iedereen levert zijn eigen bijdrage aan een mooi geheel. Ook helpt samenspel je te groeien: je leert horen en voelen hoe een muziekstuk loopt. Als groep inspireer en help je elkaar. 

blokfluitensemble voor gevorderden
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Er wordt een breed repertoire gespeeld. Dit kan ten uitvoer worden gebracht tijdens voorspeelavonden, concerten, examens of presentaties.
  • Wat je tijdens jouw (individuele) les leert, pas je toe in het spelen met anderen. Zo is samenspel een waardevolle aanvulling waar je veel van leert.
  • In een groep spelen is ontzettend leuk. Je krijgt een hechte band met de andere muzikanten.

Tips ter voorbereiding

  • Om mee te kunnen spelen is een bepaalde kennis en ervaring vereist. Jouw docent overlegt met jou of je kunt deelnemen.
  • Neem jouw eigen instrumenten mee.
  • Thuis studeer je een aantal muziekstukken in zodat er tijdens de les zoveel mogelijk aandacht is voor het geheel.

Onze docent(en)

Evelien Wolting

Uitgaan van wat wél lukt. Vanuit die filosofie werkt Evelien met haar leerlingen. “Het ervaren van successen, ook al zijn ze nog zo klein, zorgt voor plezier en meer zelfvertrouwen. In mijn lessen zoek ik naar manieren om een leerling mee te krijgen. Als iets niet lukt, stappen we over naar een manier waarop het wel lukt.”

Ook in samenspel levert ieder zijn bijdrage om tot een mooi geheel te komen. “Ik heb zelf jarenlang met veel plezier in een blokfluitensemble gespeeld. Het is echt genieten om de prachtige klanken van blokfluiten samen te horen. Dit gevoel draag ik graag over op mijn leerlingen door geschikte muziek te kiezen, voor een mooie afwerking in de stijl te zorgen en mijn enthousiasme voor het instrument over te brengen.”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

blokfluitensemble voor gevorderden

Docent(en)
Evelien Wolting
Locatie
RICK Weert
Lesdag
Maandag (19:45 - 20:45 uur)
Aantal
30 lessen
Doelgroep
alle leeftijden
Startdatum
6 september 2021
Lesduur
60 min.
Code
917 21-22
Prijs
49,00
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Muziek, Groepslessen & ensembles Zoek een andere cursus