Cursus

Blokfluitensemble voor de jeugd

Speel met andere (beginnende) blokfluitisten samen in dit jeugdensemble. Verschillende soorten blokfluiten komen bij elkaar: van de sopranino tot de bas. Je ontdekt hoe leuk het is om met een groep muziek te maken. Iedereen levert zijn eigen bijdrage aan een mooi geheel. Ook helpt samenspel je te groeien: je leert horen en voelen hoe een muziekstuk loopt. Als groep inspireer en help je elkaar. 

Blokfluitensemble jeugd
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Er wordt een breed repertoire gespeeld. Dit kan ten uitvoer worden gebracht tijdens voorspeelavonden, concerten, examens of presentaties.
  • Wat je tijdens jouw (individuele) les leert, pas je toe in het spelen met anderen. Zo is samenspel een waardevolle aanvulling waar je veel van leert. Naast het instuderen van je eigen partij, leer je ook luisteren naar de muziek van anderen en hierop inspelen.
  • In een groep spelen is ontzettend leuk. Je krijgt een hechte band met de andere muzikanten.

Tips ter voorbereiding

  • Om mee te kunnen spelen is een bepaalde kennis en ervaring vereist. Jouw docent overlegt met jou of je kunt deelnemen.
  • Neem jouw eigen instrumenten mee. Bij RICK zijn er enkele tenoren en bassen waar gebruik van kunnen worden gemaakt.
  • Thuis studeer je een aantal muziekstukken in zodat er tijdens de les zoveel mogelijk aandacht is voor het geheel.

Onze docent(en)

Evelien Wolting

Uitgaan van wat wél lukt. Vanuit die filosofie werkt Evelien met haar leerlingen. “Het ervaren van successen, ook al zijn ze nog zo klein, zorgt voor plezier en meer zelfvertrouwen. In mijn lessen zoek ik naar manieren om een leerling mee te krijgen. Als iets niet lukt, stappen we over naar een manier waarop het wel lukt.”

Ook in samenspel levert ieder zijn bijdrage om tot een mooi geheel te komen. “Ik heb zelf jarenlang met veel plezier in een blokfluitensemble gespeeld. Het is echt genieten om de prachtige klanken van blokfluiten samen te horen. Dit gevoel draag ik graag over op mijn leerlingen door geschikte muziek te kiezen, voor een mooie afwerking in de stijl te zorgen en mijn enthousiasme voor het instrument over te brengen.”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

Blokfluitensemble jeugd

Docent(en)
Evelien Wolting
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Maandag (17:30 - 18:00 uur)
Aantal
30 lessen
Doelgroep
4 t/m 6 jaar , 6 t/m 8 jaar, 8 t/m 10 jaar , 10 t/m 12 jaar
Startdatum
Nader te bepalen
Lesduur
30 min.
Code
918 22-23
Prijs
49,00
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Muziek, Instrument Zoek een andere cursus