Omschrijving

Met de bariton kun je veel verschillende muziekstijlen spelen. Je vindt het instrument dan ook terug in de harmonie, de fanfare en de brassband. Ook heeft RICK verschillende groepjes waarin je straks muziek kunt maken in Cranendonck, Heeze-Leende, Nederweert en Weert.

Als je besluit om bij een vereniging te gaan, dan krijg je daar vaak een instrument in bruikleen. Wil je zelf een -redelijke- bariton aanschaffen dan moet je denken aan bedragen die beginnen vanaf €1.000,-. Baritons die goedkoper zijn, zijn meestal van niet zo’n goede kwaliteit. Misschien kun je er eerst beter eentje huren. Ga je huren of kopen, overleg dan vooraf met je docent. Oud genoeg? Je kunt het beste beginnen als je ongeveer 10 bent. Afhankelijk van hoe groot je bent, kun je misschien ook eerder beginnen.

De bariton
Ook wel tenor-tuba of euphonium genoemd is een koperblaasinstrument. Je krijgt er geluid uit door je lippen te laten trillen als je blaast. Door de ventielen -3 of 4 stuks- op en neer te bewegen én door verandering van de lipspanning kun je verschillende tonen spelen. De bariton heeft een mooi warm, rond en donker geluid en wordt wel eens vergeleken met een mannelijke zangstem -tenor.

bariton vanaf 21 jaar
Onze docent(en)
Vraag?

Onze docent(en)

Stefan Arits
Ralf Schreurs

Binnenkort kun je hier iets over mijzelf lezen.

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

bariton vanaf 21 jaar

Docent(en)
Stefan Arits Ralf Schreurs
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag
Aantal
10 lessen jaarcursus - start vanaf september 2020, instromen kan tussentijds.
Doelgroep
vanaf 21 jaar
Startdatum
31 augustus 2020
Lesduur
30 min.
Code
BTLK
Prijs
399,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert, Gemeente Weert, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)
Opmerkingen

De prijs is een vanaf-prijs. Deze prijs is gebaseerd op 10x 30 minuten les. Bekijk hier alle mogelijkheden voor leskaarten. Geef bij je inschrijving aan voor welke lesduur en frequentie jij kiest.  

 

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Muziek, Instrument Zoek een andere cursus