Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie
Omschrijving

Met de bariton kun je veel verschillende muziekstijlen spelen. Je vindt het instrument dan ook terug in de harmonie, de fanfare en de brassband. Ook heeft RICK verschillende groepjes waarin je straks muziek kunt maken in Cranendonck, Heeze-Leende, Nederweert en Weert.

Als je besluit om bij een vereniging te gaan, dan krijg je daar vaak een instrument in bruikleen. Wil je zelf een -redelijke- bariton aanschaffen dan moet je denken aan bedragen die beginnen vanaf €1.000,-. Baritons die goedkoper zijn, zijn meestal van niet zo’n goede kwaliteit. Misschien kun je er eerst beter eentje huren. Ga je huren of kopen, overleg dan vooraf met je docent. Oud genoeg? Je kunt het beste beginnen als je ongeveer 10 bent. Afhankelijk van hoe groot je bent, kun je misschien ook eerder beginnen.

De bariton
Ook wel tenor-tuba of euphonium genoemd is een koperblaasinstrument. Je krijgt er geluid uit door je lippen te laten trillen als je blaast. Door de ventielen -3 of 4 stuks- op en neer te bewegen én door verandering van de lipspanning kun je verschillende tonen spelen. De bariton heeft een mooi warm, rond en donker geluid en wordt wel eens vergeleken met een mannelijke zangstem -tenor.

Bekijk hier de prijzen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cursus:

bariton

Docent(en)
Stefan Arits Ralf Schreurs
Locatie
Gemeente Cranendonck, Heeze-Leende, Nederweert en Weert
Lesdag
Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag
Aantal
jaarcursus - start vanaf september 2019, instromen kan tussentijds.
Doelgroep
jeugd, jongeren, volwassenen
Startdatum
2 september 2019
Lesduur
15 min.
Code
BT
Prijs
330,00 Je woont in Cranendonck, Nederweert, Weert
610,00 Je woont in Asten, Heeze-Leende, Someren, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)
Opmerkingen

Tip voor inwoners van Heeze-Leende: Meld je aan bij de fanfare de tarieven zijn dan voordeliger. Interesse? Neem dan contact op met de fanfare. Fanfare: *Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende *Muziekvereniging De Heerlijkheid Sterksel *Fanfare Sint Nicasius

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!