Popstart

Facts & figures

  • In 4 lessen vormen leerlingen een band
  • Flitsende kennismaking met zang, instrumenten en samen muziek maken

Popmuziek is dé manier om jeugd te enthousiasmeren en te interesseren voor muzieklessen. Bij Popstart draait het in de kern om de succeservaring die de leerlingen op doen; dit in een inspirerende omgeving buiten de muren van school. De een speelt al wat langer gitaar, terwijl de ander voor het eerst in zijn leven achter een drumstel kruipt.

De leerlingen spelen in een band of maken een videoclip die betrekking heeft op de song die de band speelt. Voor de muzikanten is het doel om een popsong in te studeren. De instrumenten die aan bod komen, zijn: drums, gitaar, basgitaar, keyboard en zang. De leerlingen die voor het maken van een videoclip kiezen, gaan aan de slag met het schrijven van een script, krijgen cameratechnieken aangeleerd en maken uiteindelijk een videoclip. De eindpresentatie vindt plaats in De Bosuil voor publiek.

Popstart is een samenwerking tussen het voortgezet onderwijs, RICK en Muziekcentrum De Bosuil. Mede mogelijk gemaakt door de subsidieregeling SamenDoor!

WAT KUN JE VERWACHTEN?
WAT LEVERT HET OP?
PROJECTLEIDER
Offerte aanvragen

WAT KUN JE VERWACHTEN?

  • Dit project past binnen de disciplines muziek en beeldend en is geschikt voor leerjaar 2 en 3 van het voortgezet onderwijs.
  • In 3 coachingslessen (van 50 minuten) op school en 1 generale repetitie bij RICK leren de leerlingen samen muziek spelen in een band of maken ze een videoclip. 

WAT LEVERT HET OP?

  • We werken aan de volgende leerdoelen: kennismaking met spelen in een band, muziek maken en zingen, gebruikmaken van beelden en taal, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren, samenwerken en presenteren. 
  • Popmuziek is dé manier om jeugd te enthousiasmeren en te interesseren voor muzieklessen.

PROJECTLEIDER

Heb je interesse in het project en wil je meer weten hoe jij dit kunt inzetten? Neem contact op met :

Bregje Roos
Coördinator Voortgezet onderwijs
T. 0495 53 39 54
E. b.roos@rickraakt.nl

"Kunst & Cultuur verdient een waardevolle plek in het onderwijs. Het onderwijs wordt hierdoor verrijkt. Het geeft jongeren de ruimte om te ontdekken wie ze zijn en welke talenten ze hebben. Ontdek je met ons mee?"