Na school kun jij je creativiteit kwijt!
Terug naar Nieuwsoverzicht

Na school kun jij je creativiteit kwijt!

12-05-2016
Categorie: Beeldend, Dans, In het onderwijs, Muziek, RICK

Bij Integraal  Kindcentrum de Kerneel kunnen alle kinderen van Nederweert hun creativiteit verder ontwikkelen na schooltijd.

Hierbij presenteren wij het naschoolse aanbod bij Kindcentrum de Kerneel. Het eerste blok is kort, maar biedt een klein voorproefje van de activiteiten die we volgend schooljaar willen gaan uitvoeren.

De activiteiten starten in de Week van de Amateur Kunst, op vrijdag 3 juni en duren de hele maand, elke vrijdag na school van 15.30 tot 16.30 uur. Kosten zijn telkens € 25,00 voor 4 lessen.

En wat gaan we doen?

KLEUTERDANS - GROEP 1-2

Kinderen houden van bewegen, dansen. Elke les wordt gegeven rondom een thema, zodat de kinderen op  een speelse manier kennis met de bewegingsmogelijkheden van hun lichaam maken De lessen worden gegeven door de instructrice peuter- en kleutergym en dans van Hoera Kindcentra.​

MUZIEKWINKEL - GROEP  3, 4 en 5 

In deze cursus is het zingen en spelen op Orff-instrumenten -waaronder klokkenspel- uitgangspunt om de muziek te verkennen. De kennis die kinderen tijdens deze lessen opdoen, wordt dus direct praktisch toegepast. Ook leren ze diverse muziekinstrumenten kennen.

Deze korte kennismakingscursus in het voorjaar is een voorproefje voor de cursus die na de zomervakantie  wordt aangeboden en uit 15 lessen bestaat.

en technieken en ontwikkel jij je vaardigheden op eigen niveau.

WERKEN MET HOUT - GROEP 6, 7 EN 8

Wat kun je allemaal maken met hout? Hoe bewerk je het, welke technieken zijn er? Zagen, boren, timmeren, schroeven… we steken de handen uit de mouwen om met hout een eigen beeld te maken. Onder leiding van een RICK docent worden de technieken gebruikt om er een echt kunstwerk mee te maken.

Iedere vrijdag na school van 15.30 tot 16.30 uur.

Kosten zijn telkens € 25,00 voor 4 lessen.

Meld je meteen aan via deze link: http://www.ricknet.nl/cursusaanbod/cursussen/naschoolse-cursus-kindcentrum-de-kerneel

We wensen iedereen hele fijne activiteiten toe.

Met vriendelijke groet,

Erna Bouten, directeur Kindcentrum de Kerneel

Sigrid Seerden, clustermanager Hoera!

Johannie van Tuel, Cultuurcoach

Nog vragen? Bel 0495-533954 of raadpleeg onze website: www.ricknet.nl

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus