Deze boeken moeten mee op vakantie!
Terug naar Nieuwsoverzicht

Deze boeken moeten mee op vakantie!

12-07-2016
Categorie: In het onderwijs, RICK, Theater

Welke boeken moeten mee op vakantie? Wat is het toch altijd moeilijk om een keuze te maken, want het aanbod is zo groot. Om je een handje te helpen, geven wij je onze top 4 vakantieboeken; in willekeurige volgorde en zonder sterren of kwalificaties. Gewoon vier mooie boeken die een plaatsje in jouw koffer verdienen.

Ibiza land van liefde - Mireille van Hout

Na dit boek houd je niet alleen van Ibiza, maar ook van de schrijfster. Mireille van Hout schrijft zo mooi, zo zorgvuldig. Een boek om van te houden en mee te nemen in je vakantiekoffer.

Mireille van Hout schreef met ‘Ibiza land van liefde’ een nostalgisch boek over het hippieleven op het paradijselijke eiland Ibiza. Anna en een paar vrienden stichten hier een hippiecommune waar ze leven in ultieme vrijheid. Op een dag vertrekken Anna en haar dochter echter halsoverkop van het eiland. Jaren later probeert haar, inmiddels volwassen, dochter te ontdekken wat destijds de reden was voor het plotselinge vertrek.

Ibiza land van liefde is een hartverwarmende en bloemrijke roman vol nostalgie.

Het kippencollectief - Susan Juby

Een boek dat je tijdens je reis in het vliegtuig of in een middag op het strand zonder veel moeite uitleest. Kakelvers van de pers: het Kippencollectief. Hardop lachen mag en een glimlach is gegarandeerd.

De hoofdrol in dit boek is weggelegd voor Prudence Burns, een idealistische rasoptimist. De mislukkingen in haar leven, haar relatie, haar niet lopende YA-boek, haar noodlijdende groentetuintje op haar balkon in Brooklyn New York, het zijn allemaal maar tijdelijke tegenslagen in haar ogen. Als ze van een oom een boerderij op het Canadese platteland erft, weet ze zeker dat daar haar uiteindelijke toekomst ligt. Vol enthousiasme stort ze zich op het noodlijdende bedrijf, bijgestaan door de knorrige voorman Earl, de alcoholverslaafde bloggende overbuurjongen Seth en de vroegwijze elfjarige Sara, die haar voorziet van haar collectie bijzondere kippen. Ze is vastbesloten om van haar leven en haar bedrijf een succes te maken.

De Canadese Young Adult auteur Susan Juby heeft met ‘Het kippencollectief’ een pracht van een eerste volwassenenroman afgeleverd. In een buitengewoon geslaagde combinatie van hartverwarmende humor, spot en levenslust beschrijft ze het leven van een bijzondere vrouw die zich omringt met bijzondere mensen. Allemaal karakters die je als lezer meteen in je hart sluit.

Het geheim van genialiteit – Tijn Touber

Genialiteit is van alle tijden, maar niet iedereen is geniaal. Wat maakt iemand tot een genie en hoe maak je het genie in jezelf wakker? Hoe krijg je toegang tot geniale invallen, aha-momenten, inspiratie en verruimde inzichten? Welke praktische stappen kun je nu zetten?

De oorspronkelijke betekenis van genialiteit is: vormgeven, creëren, produceren. In dit boek laat Tijn Touber aan de hand van talloze voorbeelden zien hoe je werkelijk geïnspireerd en productief kunt leven. Ontdek het genie in jezelf, zodat werk, leven en relaties nooit meer gewoon of middelmatig zijn, maar bruisen van nieuwe inspiratie en creativiteit.

Verborgen - Karin Slaughter

Will Trent is terug! Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnen wandelt en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft. Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijk slachtoffer, is meegenomen... om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Het pakhuis is eigendom van een beroemde basketbalspeler - een lokale held die de duurste advocaten heeft ingehuurd, en die een aanklacht wegens verkrachting heeft weten te ontduiken. Voor Will - en voor patholoog-anatoom Sara Linton - wordt het nóg erger. Een vondst op de plaats delict onthult een verband met Wills ingewikkelde verleden. De gevolgen zullen zijn leven overhoop halen en ook dat van zijn dierbaren, zijn collega's en de mensen op wie hij jacht maakt.

Verborgen is de ongekend spannende terugkeer van de Queen of Crime naar haar populairste serie met Will Trent in de hoofdrol.

Meer vakantieboeken-tips vind je bijvoorbeeld hier op de website van Bruna.

Wij wensen je heel veel zomers leesplezier!

P.S. Hou je van literatuur en wil je jouw literaire kennis verdiepen en verbreden? Op 3 oktober 2016 start de nieuwe cursus ‘Meesterwerken uit de internationale literatuur’ van Herman van Horen bij RICK. Hier vind je meer informatie over deze cursus, waarin je kunt rekenen op interessante expedities naar boeken uit diverse windstreken.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus