Concert Clarinet Choir Weert bij Klarinetdag Adams
Terug naar Nieuwsoverzicht

Concert Clarinet Choir Weert bij Klarinetdag Adams

02-09-2018
Categorie: Muziek

Op zaterdag 22 september treedt het Clarinet Choir Weert (CCW) om 15.00 uur op tijdens de afsluiting van de Selmer Klarinetdag bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort. Dit concert is gratis toegankelijk voor publiek.

Deze Klarinetdag bij Adams (Aziëstraat 17-19, Ittervoort) staat onder leiding van de vermaarde klarinetsolist Lute Hoekstra en start om 10.00 uur. Alle belangrijke facetten van het klarinetspel zullen aan de orde komen, terwijl er tevens speciale aandacht is voor het de laatste decennia bij klarinettisten populaire genre van de Klezmermuziek. Rond 15.00 uur wordt de Klarinetdag afgesloten met een optreden van Clarinet Choir Weert, waaraan ook Lute Hoekstra en de deelnemers aan de Klarinetdag deels zullen bijdragen. Actieve deelname aan deze dag is mogelijk voor alle klarinettisten met minimaal een B/C niveau of vier jaar of meer speelervaring. De kosten voor deelname aan de Klarinetdag bedragen € 15,00 per persoon. Kijk voor verdere informatie bij de agenda op www.selmer.nl.

Buitenland
Al sinds de oprichting (1986) staat het CCW, het klarinetensemble van RICK Weert, onder leiding van klarinet- en saxofoondocent John van Peij. Het Clarinet Choir Weert speelt klassieke, jazzy, funky en poparrangementen – die specifiek voor klarinet geschreven zijn – en verzorgt meerdere keren per jaar optredens, voornamelijk in de regio, maar ook elders in Nederland en in het buitenland. Tevens worden er regelmatig optredens met andere muziekensembles of zangkoren georganiseerd. Zo was er in juni een duoconcert met koperblazersensemble Brasspack in Zwolle.

Alle leeftijden
De groep maakt muziek voor en door alle leeftijden en bestaat uit zo’n 20 klarinettisten en 2 slagwerkers, afkomstig uit zowel Noord-Brabant als Limburg. Lijkt het je leuk om mee te spelen in dit enthousiaste ensemble? Kom gerust eens langs tijdens een repetitie en breng je klarinet mee! Momenteel worden vooral besklarinettisten gezocht, maar ook andere klarinettisten zijn welkom. Er wordt elke zaterdag van 10.00 - 11.30 uur gerepeteerd bij RICK (nieuwe locatie: Wilhelminasingel 12, Weert), behalve in de schoolvakanties. Je kunt ook van te voren contact opnemen via het contactformulier op de site.

Cultureel Lint
De volgende optredens van het CCW zijn op zondag 23 september in het kader van het Cultureel Lint in Weert: om 13.30 uur in de tuin van het Birgittinessenklooster (Maasstraat 17, Weert) en om 16.00 uur in de Bethelkerk (Maaspoort 30, Weert).

Verdere informatie: www.clarinetchoirweert.nl

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus