Wensfabriek doet Fatima aan
Terug naar Nieuwsoverzicht

Wensfabriek doet Fatima aan

19-05-2016
Categorie: In het onderwijs, Muziek, Theater

In de wijk Fatima reed gisteren een Wensfabriek binnen. Een wonderlijke machine die borrelt, stoomt en jong en oud aanzet om eens even helemaal anders over hun eigen wijk na te denken. Welke leuke ideeën zouden we kunnen realiseren in Fatima als we eens helemaal out of the box denken!?

De machinisten van de Wensfabriek gingen in de wijk het gesprek aan met bewoners en inspireerden hen om op een ludieke, originele wijze om hun beste idee in te deponeren in de Wensfabriek. Ook brachten ze een bezoek aan basisschool De Kameleon waar de kinderen en hun ouders een wens mochten doen. Uit de verzamelde wensen wordt een wens gekozen die in samenwerking met de bewoners gerealiseerd zal gaan worden.

De Wensfabriek is onderdeel van “Heel Weert Wenst” en is een initiatief van Huis voor de Kunsten, Wonen Limburg, Punt Welzijn, Rabobank Weerterland en Cranendonck en Rick. Deze organisaties willen door kunst- en cultuur wijkbewoners ondersteunen bij het verbeteren van hun buurt en een basis leggen voor nieuwe sociale netwerken. Dit alles met als doel de leefbaarheid in deze tijd van individualisme en bezuinigingen op een creatieve een positieve impuls te geven.

Wensfabriek gemist? Geen nood, hij komt terug op dinsdag 31 mei van 18-21 uur in de buurt van het Buurthuis op Fatima. En op zondag 5 juni is de Wensfabriek 13-16 uur aanwezig tijdens de braderie Fatima.

Video via Youtube:
https://youtu.be/zBeBoWLheM4

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus