Spectaculaire afsluiting keramiek cursus Paula Groote
Terug naar Nieuwsoverzicht

Spectaculaire afsluiting keramiek cursus Paula Groote

21-05-2015
Categorie: Beeldend, RICK

Als afsluiting van het cursusjaar keramiek (dinsdagochtend) stoken we werkstukken in een buiten lokatie. Voorheen gebruikten we de Lichtenberg houtoven.

De laatste jaren vieren we de afsluiting van het cursusjaar bij een cursist thuis die een eigen houtoven heeft. We stoken de werkstukken snel op tot 1000 graden en halen de gloeiend hete werkstukken met een tang uit de oven.Tijdens het afkoelen ontstaan scheurtjes in het glazuur en bij het smoren in zaagsel worden deze scheurtjes zichtbaar en zien we het typische craquelé effect (raku).

Tevens stoken we werkstukken in een open vuur (Pitfire), waarbij natuurlijke effecten van het vuur zichtbaar worden op het werk. Het is altijd spectaculair om het stookproces te zien en te beleven.

En natuurlijk een gezellig dagje met eten en drinken.

Wilt u komend najaar meedoen aan deze cursus? We starten weer in de eerste week van oktober: http://www.ricknet.nl/cursusaanbod/cursussen/keramiek-algemeen

Voor meer informatie over het keramiekproces en de cursussen, kunt u terecht op de website van onze docente: http://www.grooteversteegen.nl

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus