SENIORENORKEST RICK laat 25 jarig bestaan niet ongemerkt voorbij gaan!
Terug naar Nieuwsoverzicht

SENIORENORKEST RICK laat 25 jarig bestaan niet ongemerkt voorbij gaan!

18-10-2016

Het Seniorenorkest RICK bestaat nu 25 jaar en dit is uitgebreid gevierd tijdens een speciale jubileumuitvoering op 16 oktober.

Het orkest is in 1991 opgericht door de toenmalige directeur van de streekmuziekschool dhr Toon Jansen. Hij was tevens de eerste dirigent van het orkest. De huidige dirigent van het orkest is Bert Ramaekers.

De doelstelling van het orkest is gepensioneerden, vutters en mensen die op vrijdagmorgen tijd hebben om te komen repeteren een plezierige muziekochtend te bezorgen. Doorgaans kwamen en komen de leden (ruim 40 personen) uit de wereld van fanfares, harmonieën en schutterijen. Er zijn echter ook verschillende leden die pas op latere leeftijd muziek maken tot hobby hebben gekozen. Bij genoemde gezelschappen staat prestatie vaak nog erg op de voorgrond. Bij het seniorenorkest is het “heilig moeten” er vanaf. Hier kan men tot op hoge leeftijd zijn of haar muzikale hobby blijven uitoefenen. Vooral ook omdat er veel aandacht is voor het “lief en leed” van elkaar. Nieuwe leden zijn uiteraard altijd van harte welkom. Heb je interesse, kom eens luisteren op de wekelijkse repetitie in de concertzaal van RICK (ingang Beekstraat) op vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur

Regelmatig worden er uitvoeringen gegeven bij ouderenverenigingen, winkelgalerijen of braderieën. Ook wordt ieder jaar het traditionele nieuwjaarsconcert gegeven in de concertzaal van RICK.

Afgelopen zondag heeft iedereen  genoten van een prachtige muzikale middag onder het motto: Muziek brengt mensen bij elkaar en wordt door iedereen begrepen. Muziek maken en naar muziek luisteren is een genoegen. Het is van alle tijden en voor alle mensen.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus