RICK EN COA WEERT tekenen intentieverklaring REGENBOOGPROJECT
Terug naar Nieuwsoverzicht

RICK EN COA WEERT tekenen intentieverklaring REGENBOOGPROJECT

29-09-2016
Categorie: Beeldend, Muziek, RICK

Op zaterdag 24 september hebben vertegenwoordigers van COA WEERT en van RICK de intentie uitgesproken om onder de titel REGENBOOGPROJECT samen culturele programma's te ontwikkelen teneinde integratie tussen Nederlanders en asielzoekers in een vroeg stadium te bevorderen.

De gedachte daarbij is dat door op jonge leeftijd samen te zingen, spelen en mooie dingen te maken je elkaars cultuur leert waarderen en respecteren. Door samen met jeugd van verschillende culturen aan bewustwording van jezelf , de ander en je toekomst te werken wordt samenleven met elkaar vanzelfsprekender.

Om het REGENBOOGPROJECT te realiseren stelt het COA ruimtes ter beschikking en zorgt het COA voor werving van deelnemers. Tevens is het COA verantwoordelijk voor de veiligheid. De op te richten jeugdraad van het COA en vrijwilligers zullen betrokken worden bij de ontwikkeling en uitvoering van het culturele programma.

RICK is als culturele instelling ervaren met de inzet van kunst als middel en zal in die hoedanigheid inhoudelijk leidend zijn bij de ontwikkeling en uitvoering van de programma's. RICK is als professionele organisatie eindverantwoordelijk voor het totale culturele programma. Rick zal ook de spil zijn in de contacten met scholen en vrijwilligersorganisaties.

Door de inzet van vrijwilligers (zowel van het COA als uit Weert), het betrekken van vrijwilligersorganisaties, de reeds toegezegde medewerking van basisscholen en het middelbaar onderwijs zal er breed draagvlak zijn voor het regenboogproject.

Wil je meer informatie over de sociaal maatschappelijke projecten van RICK, bel dan met Jan van Dongen 0495 533954 of kijk op onze website: http://www.ricknet.nl/kunst-op-maat/rick-sociaal-maatschappelijk

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus