Ontdek wat theater voor jou kan betekenen. RICK dramadocente Tineke Prins gaat het land in.
Terug naar Nieuwsoverzicht

Ontdek wat theater voor jou kan betekenen. RICK dramadocente Tineke Prins gaat het land in.

21-03-2017
Categorie: RICK, Theater, Zang

Meerdere vrouwengroepen zijn u voor gegaan. De reacties op deze interactieve avond zijn heel goed.  De drempel om zelf toneel te gaan spelen en gewoon mee te doen, was heel laag.

Onlangs was Tineke uitgenodigd bij Zij Actief Vrouwenvereninging en daar stond zij voor een volle zaal met 60 enthousiaasste dames. De recensies zijn lovend en delen we graag met jullie:

Theatervrouw Tineke Prins

Tineke Prins, theatervrouw in hart en ziel, is bij ons te gast. Voor de pauze krijgen we te horen over haar passie, toneel, en welke invloed die had en heeft op haar leven en ook wat zij ermee voor anderen kan betekenen. Jezelf uitdrukken door lichaamstaal en gebaren, met of zonder woorden, is iets van alle leeftijden en alle volkeren. Zo kan toneelspel in de breedste zin van het woord mensen verbinden, zelfverzekerder maken en helpen om negatieve ervaringen te verwerken.

Na de pauze komt er uit haar ‘theaterkoffertje’ een hele serie hoedjes, die het in de huid kruipen van een bepaald personage gemakkelijker moeten maken. Dat het inderdaad werkt, wordt al snel bewezen wanneer Tineke enkele leden van Zij Actief ertoe weet te bewegen, zo’n hoedje op te zetten en de fantasie te laten werken. Tot plezier van de toeschouwers treden onvermoede talenten voor het voetlicht en is het allemaal heel vermakelijk. Een avond met lachende gezichten, geheel in de sfeer van de komende ‘vastelaovend’ en de daarvoor al feestelijk versierde zaal.

Ook in Swartbroek was iedereen enthousiast. Een bestuurslid zegt: "we hebben gelachen, we waren ontroerd, dit is een avond voor vrouwen zoals wij het hebben bedoeld"!

Tineke Prins vertelt in twee uur over haar ervaringen op het gebied van theater voor amateurs  en het geven van dramalessen voor het onderwijs in de regio.
Spelenderwijs ontdekt u het hoe en waarom van theater, wat het u geeft, als u een 'spelend mens'  blijft.  

De avond kan worden verzorgd op de door u gewenste locatie. Mocht u niet over geschikte ruimte beschikken, dan kunnen we altijd in de lokalen bij RICK terecht.

Bel of mail als je meer wilt weten over EEN ANDERE AVOND met Tineke Prins. t.prins@ricknet.nl of bel RICK 0495 533954.

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus