Muziekonderwijs gemeente Heeze-Leende
Terug naar Nieuwsoverzicht

Muziekonderwijs gemeente Heeze-Leende

03-07-2013
Categorie: Muziek

Inwoners van de gemeente Heeze-Leende kunnen via hun vereniging muzieklessen volgen op alle fanfare instrumenten. Alle inwoners tot en met 18 jaar komen in aanmerking voor gesubsidieerd muziekonderwijs via de vereniging (A tot en met D fase).

Muziektraject: de A t/m D - Fase

Groepsonderwijs in de A-fase

In de A-fase van het muziekonderwijs aan kinderen, worden zij zoveel als mogelijk in groepjes van twee tot maximaal vier leerlingen geplaatst. De lesduur is dan gekoppeld aan de grootte van de groep: bij twee kinderen 30 minuten les per week, bij drie kinderen 45 minuten en bij vier kinderen 60 minuten. De groepsindeling wordt gemaakt door de docent, op basis van de aanmeldingen.

Individueel onderwijs in de A-fase

Het kan evenwel voorkomen dat een kind niet in een groep geplaatst kan worden. Dit is afhankelijk van factoren als instrument, aantal aanmeldingen, leslocatie, lesplaats of de vorderingen van een leerling. Omdat wekelijks individueel onderwijs van 15 minuten in de praktijk vaak te kort blijkt, bestaat de mogelijkheid om in overleg de lesduur te verlengen tot 20 minuten. Het lestarief op jaarbasis bedraagt dan € 360.

Onderwijs in de B-fase en Breedterichting

In de B-fase en de Breedterichting is de lesduur standaard 20 minuten per week, met maximaal drie leerlingen per uur.

Onderwijs in de C- en D-fase

Vanaf de C-fase is er alleen nog individueel onderwijs. In de C-fase is dat 25 minuten per week en in de D-fase 30 minuten per week.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus