Kwadrant doet Freedom!
Terug naar Nieuwsoverzicht

Kwadrant doet Freedom!

23-02-2017
Categorie: Beeldend, In de maatschappij, In het onderwijs, Muziek, RICK, Theater, Visuele media

Op 22 en 23 februari hebben de eerstejaars en tweedejaars leerlingen van het Kwadrant het RICK weer bezocht. Zij hebben verschillende creatieve en kunstzinnige workshops gevolgd. In navolging op voorgaande jaren diende dit jaar wederom een videoclip als uitgangspunt. Dit keer was er gekozen voor de videoclip Freedom van Pharrel Williams. Al rappend, beeldend, muziekmakend zijn de leerlingen met het thema vrijheid aan de slag gegaan. Vrijheid in beweging werd op groot papier en met verf uitgebeeld bij de workshop Beeldend 2D.

KWADRANT-043.jpgKWADRANT-027.jpg

Bij de workshop fotografie stonden daarentegen juist emoties centraal. Welke positieve en negatieve emoties verbind jij met vrijheid? Hoe zien deze emoties eruit? En maak daar eens een foto van! Het maken van een stop-motion-video stond op het programma bij de workshop Animatie Moves. Geweldige beats lokten verschillende mensen de concertzaal in, alwaar ze nieuw DJtalent aan het werk konden zien bij de workshop Musicmakerz. Een workshop waarbij de leerlingen hun eigen dancetrack konden maken. De workshop theater vond dit
keer achter een groot wit doek plaats. De leerlingen hebben hier in groepen hun eigen schaduwtheater-presentatie gemaakt met als thema vrijheid. Dit gebeurde non-verbaal terwijl het nummer Freedom op de achtergrond klonk. En bij Beeldend 3D hebben de leerlingen met klei een momentopname van vrijheid gemaakt. Mooie kunstwerken zijn er uit voortgekomen. Een wereldbol gedragen op handen, verenigde handen tot een ster, een onbewoond eiland. Maar ook een voetbalveld, “Want voetballen,” vertelde deze leerling, “betekent voor mij pas echt vrijheid!”. Dat het gevoel van vrijheid iets heel moois en persoonlijks is, dat werd gedurende deze dagen wel heel erg duidelijk!

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus