Inspirerende THEMA-AVOND TOON HERMANS HUIS WEERT bij RICK
Terug naar Nieuwsoverzicht

Inspirerende THEMA-AVOND TOON HERMANS HUIS WEERT bij RICK

27-09-2016
Categorie: Muziek, RICK, Zang

Als de diagnose kanker je leven binnenvalt, kom je in een emotionele aardbeving terecht. Het gewone leven davert op zijn grondvesten. De ziekte doet zich niet alleen in je lichaam voor, maar raakt evenzeer je beleving, je denken, je emoties en je relaties. Bij een aardbeving vliegen de brokstukken in het rond. Je moet proberen van onder het puin vandaan te komen en de brokken te lijmen. Je komt terecht in een doolhof van tegenstrijdigheden. Deze hebben zowel te maken met de context van het medisch gebeuren, met het medisch handelen, met de communicatie als met de ziekte zelf.

Tijdens de lezing werd ingegaan op hoe je je weg kunt vinden in die wereld van tegenstrijdigheden. Een niet te missen gids voor iedereen die in zijn eigen leven of in zijn omgeving wordt geconfronteerd met een ernstige aandoening.

Als geen ander weet de Vlaamse emeritus hoogleraar en klinisch psycholoog Manu Keirse zijn gehoor te boeien. Hij is dé expert in patientenbegeleiding, rouwverwerking en pallitatieve zorg. Onder andere bekend van zijn indrukwekkende inleiding bij de opening van het Toon Hermans Huis in 2010.

Heeft u vragen aan de medewerkers van het Toon Hermans Huis Weert, bel dan met 0495 - 541444 of mail naar administratie@toonhermanshuisweert.nl

Wilt u zelf inspirerende lezxingen of bijeenkomsten organiseren in de concertzaal van RICK, bel dan 0495 - 533954 of stuur een mail naar info@ricknet.nl

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus