GRATIS PROEFLES MUZIEK BIJ RICK VOOR IEDEREEN!
Terug naar Nieuwsoverzicht

GRATIS PROEFLES MUZIEK BIJ RICK VOOR IEDEREEN!

30-06-2016
Categorie: In het onderwijs, Muziek, RICK

Hoe cool is het om tijdens een mooie zomeravond zelf muziek te maken en te zingen? Zie het al voor je? Een knisperend kampvuur,  goede vrienden om je heen en een lekker drankje erbij?

RICK wil iedereen deze kans bieden en heeft daarom een leuk aanbod.  Jij geeft zelf aan welk instrument jij graag wil bespelen en wij zorgen ervoor dat je een GRATIS proefles krijgt. Je hebt helemaal niks nodig, wij zorgen ervoor dat een instrument beschikbaar is en dat onze deskundige docent jou trakteert op een uitgebreide kennismakingsles. Vind je het geweldig? Helemaal leuk: dan zorgen we ervoor dat je lessen kan volgen bij ons! Is het toch niks voor jou, even goede vrienden! Je hebt het tenminste geprobeerd.

Mogelijkheden

De mogelijkheden zijn heel veelzijdig: je mag bij ons zowel piano als popgitaar spelen. Of ben je van plan om harp te gaan spelen? Misschien ietsje moeilijker, maar na een paar lessen kun je echt al meer dan je had verwacht.

Of overweeg je al een tijdje om bij de plaatselijke harmonie of fanfare een deuntje mee te spelen, maar zie je er als een berg tegenop om te starten. Ook dan is een GRATIS proefles de moeite waard.

RICK is dé ontmoetingsplaats voor de regio! Leuk voor alle leeftijden: niet alleen het samen muziek maken maar ook het verenigingsleven. Je leert ongetwijfeld weer leuke nieuwe mensen kennen en niets verbindt meer dan samen muziek maken.

Wist je dat?

Bij RICK volgen meer dan ca. 2500 mensen (muziek)lessen en cursussen. Jong en oud, jongens en meiden, inwoners van Weert, Nederweert, Cranendonck en alle omliggende dorpen. Onze jongste leerlingen zijn nog geen jaar oud en komen iedere dinsdagochtend heel trouw naar de lessen Muziek op Schoot bij juf Ank. Heerlijk om naar te kijken al die kleine muziekliefhebbers. Wist je dat sommigen zelfs een pruillip hebben als het tijd is om weer naar huis te gaan? En helaas zijn ze ook nog te jong om te begrijpen dat ze snel weer terug mogen komen naar RICK.

Verbazingwekkend veel talent!

Ook de jeugd en jongeren amuseren zich super bij RICK. Eric Kessels (docent RICK ROCKPLEIN) kan er over meepraten: ‘iedere week verbaas ik me weer hoeveel talent hier rondloopt! Ik heb een leerling die nog geen half jaar op les zit en mij wekelijks verrast met eigen nummers en dan gaan we samen tijdens de les muziek maken en zingen’.

Traditionele muziekles waarbij je leert ‘uit het boekje’ behoort zeker tot de mogelijkheden.  ‘Als mensen dat willen en zich zo kunnen vasthouden aan hun vorderingen, dan kan dat natuurlijk’. Maar de jeugd wil vooral zelf componeren, muziek voelen, waanzinnige YouTube filmpjes maken en daar spelen de docenten zeker op in. De lessen moeten voldoen aan de verwachtingen van de leerling. ‘Als mensen het leuk vinden, dan inspireert dat en is dat voor alle partijen een waanzinnige belevenis. Als docent kan ik echt genieten als ik merk dat muziek raakt en de lessen inspireren’ aldus een trotse Eric.

Volwassenen

Misschien ben je in de veronderstelling dat je alleen kan leren als je nog in de studieboeken zit. Deze kunnen we gedeeltelijk ontkrachten. Je leert wel sneller en makkelijker als je nog piepjong bent en alles als een spons opzuigt. Maar we hebben honderden volwassen muziekleerlingen die ook iedere week tevreden op hun les of samenspel terugkijken. Misschien heb je vroeger wel eens piano of orgel gespeeld en denk je dat je het niet meer kunt? Het is net als fietsen, dat verleer je niet: zodra je de draad weer oppakt gaat een heleboel vanzelf.

We hebben al jaren een heel leuk pianoproject: in een groepje van ongeveer zes mensen wordt een stijl uitgediept, een componist staat centraal of een muziekstijl uit een land wordt besproken. De thema’s zijn in ieder geval steeds een aanleiding om zelf piano te spelen en naar elkaar te luisteren. Dit project start weer in september, dus hiervoor moet je nog even geduld hebben.

Senioren

Geniet je momenteel van je welverdiende pensioen en heb je wat meer vrije tijd? Ook de ouderen uit de regio genieten van RICK als ontmoetingsplek. Zo is er al 25 jaar iedere vrijdagochtend een overweldigend enthousiast seniorenorkest actief in onze concertzaal. Vaak zijn het mensen die vroeger heel actief in het muzikale verenigingsleven waren en nu graag muziek blijven maken, maar niet meer ieder weekend willen optreden. Er moet ook ruimte blijven voor leuke activiteiten met vrienden, uitjes met de kleinkinderen en alle andere dingen die het leven aangenaam maken. Het seniorenorkest zoekt nog nieuwe leden, dus loop gewoon op vrijdagochtend even binnen en maak een praatje met alle enthousiaste muzikanten. Ze vertellen je ongetwijfeld graag hoe leuk het is om hieraan mee te doen.

Intermezzo

Dames die graag zingen kunnen hun hart ophalen bij dameskoor Intermezzo. Op dinsdagmorgen om half 10 stroomt de foyer gezellig vol bij RICK en wordt er uitgebreid bijgepraat en gezongen. Opvallend is dat de dames iedere week wel iets te vieren hebben: iemand is oma geworden, een verjaardag of een jubileum. We zien eerlijk gezegd nooit dat er ‘kale koffie’ geserveerd wordt. Iedere week wordt er naar hartenlust getrakteerd en maken de dames er samen een feestje van. Bel even met onze baliemedewerkers Petra of Viviana, nummer 0495 533954,  als je een dinsdag wil mee repeteren.

Intermezzo is een leuk modern koor en de nummers die gezongen worden ken je zeker. Je hoeft echt geen perfecte zangstem te hebben: met wat tips van onze dirigent Rita klink jij echt als een nachtegaaltje!

Slagwerk

Wist je dat bij RICK drumlessen zijn voor alle leeftijden? De jongste drummers zijn onwijs fanatiek en drummen vanaf hun 6e of 7e jaar. Overigens zijn er ook tientallen 30, 40 en zelfs 50-plussers die een drumsolo niet schuwen en ongeveer net zo fanatiek zijn. Mensen die overdag een drukke baan hebben en in de avonduren bij RICK alle zorgen vergeten en vol energie en voldoening hun lessen afsluiten. Kortom een heerlijk moment in de week om naar uit te kijken.

Het kost helemaal niks, noppes, nada…..

Het allerleukste nieuws is dat je alle muzieklessen geheel vrijblijvend mag uitproberen. Je stuurt een mail met je naam, telefoonnummer en wat je wil naar info@ricknet.nl. Binnen 48 uur is je GRATIS proefles geregeld. Bellen mag natuurlijk ook: 0495-533954.

 

En stel nou dat het echt zo leuk als onze leerlingen en docenten vertellen?

Dan ga je gewoon door NA de zomervakantie! Merk je dan alsnog dat het moeilijk in te plannen is met je werk of je sportieve verplichtingen dan kun je ieder moment opzeggen.

Woon jij in de gemeente Weert, Nederweert of Cranendonck?

Als jij in één van de genoemde gemeenten woont en jonger bent dan 18 jaar, dan kunnen we de lessen namens de gemeenten met aanzienlijke korting aanbieden. We geven je graag een aantal voorbeelden van een prijsindicatie voor 4 lessen:

  • 4 lessen waanzinnige popkeys bij Eric Kessels of 4 lessen knallend slagwerk bij Ad, Rob of Duncan € 28,50
  • 4 harplessen bij Mea of 4 vioollessen bij Liesbeth € 28,50
  • 4 gitaarlessen bij Paul, Erik of Vera € 28,50
  • 4 pianolessen bij Rita, Sylvia, Maartje of Ruud (pop/rock) ook slechts € 28,50   
  • Dus… 4 muzieklessen van 15 minuten (of met je broer/zus/vriend(in) samen 30 minuten, voor een muziekinstrument dat je zelf kiest voor € 28,50 per persoon!

Ook voor volwassenen houden we de prijzen graag aantrekkelijk

Daarom mogen ook alle volwassenen in Weert in juni 4 muzieklessen volgen voor de aantrekkelijke prijs van € 97,50 (30 minuten per les).

En Senioren?

Zij mogen tot de zomervakantie GRATIS uitproberen wat ze leuk vinden. Maak zelf maar een keuze wat jou het meeste aanspreekt: zingen bij Intermezzo of samenspel met het Seniorenorkest.

En dan…. Is het tijd voor vakantie: genieten van zon, zee en strand!

Of je daarna verder gaat met de lessen bij RICK beslis je helemaal zelf. Vind jij het net zo leuk als wij, dan vinden we dat fantastisch en zien we je aanmelding voor het volgend schooljaar graag binnenkomen.

Maar eerst genieten van een (hopelijk) heerlijk zonnige zomer in juli en augustus. Wat we in september doen….. dat zien we dan wel weer!

Mocht je vragen hebben over de GRATIS proeflessen MUZIEK, bel gerust 0495-533954 of mail: info@ricknet.nl We horen graag van jou wat het wordt?

Ga je een instrument uitproberen of kies je voor samenspelen in een groep?

 

 

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus