Erkenning en waardering voor RICK initiatief CULTUURGENOTEN
Terug naar Nieuwsoverzicht

Erkenning en waardering voor RICK initiatief CULTUURGENOTEN

15-12-2017
Categorie: Muziek, RICK, Theater

Maandelijks kunst en cultuur aanbod voor beginnend dementerenden en hun partners.
Uit onderzoek blijkt dat vele beginnend dementerenden (en hun partners) behoefte hebben aan kunst en cultuur. Naar aanleiding van deze onderzoeksresultaten is vanuit RICK (Regionaal Instituut Cultuur en Kunsteducatie) het initiatief CULTUURGENOTEN ontstaan.
In samenwerking met Alzheimer Nederland worden maandelijkse bijeenkomsten georganiseerd voor deze kwetsbare doelgroep.

Deze 10 bijeenkomsten vinden plaats in de foyer en in de concertzaal van RICK. De eerste bijeenkomst staat gepland op 8 februari, de laatste op 13 december 2018.

FINANCIELE DONATIE AAN RICK VOOR CULTUURGENOTEN

SAMENFONDS0495 verstrekt een subsidie voor het project CULTUURGENOTEN omdat dit initiatief bijdraagt aan het versterken van een kwetsbare groep binnen de Weerter gemeenschap.

Op vrijdag 15 december heeft Jan van Dongen, hoofd Innovatie en Projecten vol trots de cheque van het Samenfonds 0495 in ontvangst genomen. Jan licht toe waarom het project en de financiële waardering hiervoor, zo belangrijk zijn voor RICK: “Mensen met beginnende dementie raken vaak door hun ziekte geïsoleerd. Helaas worden hun partners onbedoeld in deze negatieve spiraal meegetrokken en komen mensen soms nauwelijks de deur nog uit.”

CULTUURGENOTEN wil daarin verandering brengen door in 2018 deze mensen samen een keer per maand te laten genieten van inspirerende optredens en presentaties van musici, dansers, kunstenaars of fotografen. Zij treden op in de concertzaal van RICK en vertellen met bezieling over hun levenswerk. Aansluitend is er in de foyer koffie en thee. Dit biedt mensen de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen.  

Cultuurgenoten is toegankelijk voor iedereen die van kunst en cultuur wil genieten

Ook wanneer u nog gezond van lijf en leden bent, bent u natuurlijk van harte welkom!.

Kaarten zijn vanaf medio januari bij RICK verkrijgbaar voor € 7,50 per persoon, inclusief koffie of thee.

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus