Djembé mee @ Bantopa Party 2013
Terug naar Nieuwsoverzicht

Djembé mee @ Bantopa Party 2013

30-05-2013
Categorie: Muziek
De vrijwilligersorganisatie kan onder andere het festival organiseren door samen te werken met educatieve en culturele instanties en ondernemers, zoals Punt Welzijn, The Big Experience, Lifestyle Vitea en RICK. Zonder hen zou de tiende editie noch mogelijk als compleet zijn.
Gedeelde culturele visie

Het Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie wil mensen prikkelen om oog en oor te hebben voor de schoonheid van de wereld om zich heen: in klank, in beeld, in beweging en woord. Jong en oud, net als bij Bantopa Party, kan bij RICK actief met kunst bezig zijn en biedt daarvoor beeldende en audiovisuele cursussen, maar ook muziek-, dans-, theater- en taalcursussen. Kortom: RICK bruist en laat het culturele hart van Weert kloppen!

Bantopa Party staat voor "Laat elkaar ontmoeten" door muziek, dans en kunst. RICK en Bantopa Party zijn dan ook de ideale samenwerkingspartners om Weert te laten bruisen.

Workshops

Tijdens de tiende editie zal RICK wederom inspirerende workshops geven gedurende de middag. Onder leiding van Ronald Gerards kunnen bezoekers, jong & oud, kennis maken met djembé. De djembé is oorspronkelijk een vaastrommel uit West-Afrika. De djembé geeft de speler veel variatie qua klank- en toonmogelijkheden. Hoe je dit kunt bereiken, kun je op een gezellig manier zelf uitproberen onder begeleiding dus van een volleerd docent van RICK.

Elk jaar is het een succes, de beeldende kunst workshop van Emmy van der Venne, scoort hoog bij de kids. Daar mogen ze met divers en bont materiaal Afrikaanse maskers maken. Wees er wel snel bij, want einde van middag is de hele voorraad van materiaal op.

Wil je nog meer dan alleen een masker, laat je dan schminken. Ben je nog niet moe van de djembe workshop en het dansen, leef je dan uit op de trampoline.

Meer informatie over het programma is binnenkort te vinden op onze website, www.bantopaparty.com en op onze facebookpagina

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus