De Barre Workout: hip & happening! Laatste plaatsen op woensdagochtend!
Terug naar Nieuwsoverzicht

De Barre Workout: hip & happening! Laatste plaatsen op woensdagochtend!

21-04-2017
Categorie: Dans, RICK

De Barre Workout is superhip en happening. Het is de ideale workout voor een strak en lenig lichaam. Het geweldige van deze trendy fitness-methode is dat je hele body een totale workout krijgt. Benen, billen, buik, rug, armen, nek en schouders: echt alle spieren én hun bindweefsel komen aan de beurt. Geen zorgen, je hoeft geen tutu of balletpakje aan en je staat niet alleen aan de barre om oefeningen te doen op klassieke muziek. Nee, de Barre Workout doe je op vrolijke en opzwepende muziek. Dus: ‘bye bye fitnessclub, hello dansschool’. Werken aan het perfecte lichaam was nog nooit zó leuk. Het allerbeste nieuws: op woensdagochtend zijn nog twee plaatsen vrij! Bel ons op 0495 533954 om een paats te reserveren of schrijf je in via de website: http://www.ricknet.nl/cursusaanbod/cursussen/barre-workout

Bij de Barre Workout staat de ballet barre centraal; dat is die houten ‘leuning’ aan de muur of voor de spiegel die bij klassiek ballet wordt gebruikt voor het doen van oefeningen. Het is een simpel, maar geniaal fitness-concept dat zorgt voor een pittige workout om een fit, sterk en lenig lichaam te krijgen. Bijkomend voordeel, je werkt tegelijkertijd aan een goede houding en dat laatste is vooral belangrijk voor iedereen die veel achter z’n computer of laptop ‘hangt’.

Het beste gecombineerd in één workout

De Barre Workout is een slimme combi van verschillende disciplines:

  • precisie van Pilates,
  • lenigheid en kracht van yoga,
  • elegantie, houding en spierspanning van klassiek ballet
  • en conditie van cardio-training.

Maar dat is nog niet alles: het bijzondere aan onze RICK Barre Workhout is dat er ook elementen uit het sterk in opkomst zijnde Fascial Fitness in zijn verweven. Fascial Fitness is al een mega-trend in o.m. Amerika en Duitsland en staat volledig in het teken van het bindweefsel in je lichaam, dat je spieren versterkt en ervoor zorgt dat ze elastisch blijven.

Een sterk, maar elegant lichaam is het resultaat

De focus van de Barre Workout ligt op het vormen van je spieren, het verbeteren van je bindweefsel, je balans, houding, uithoudingsvermogen én lenigheid. Vloeiende bewegingen en krachttraining wisselen elkaar daarom af tijdens deze pittige workout. Ook wordt er tussendoor steeds aandacht besteed aan strechen om je lichaam soepel te houden en om ervoor te zorgen dat je spieren steeds opnieuw worden verlengd. Zo creëer je een sterk, maar elegant lichaam zonder opgepompte spieren (dat laatste willen we ook niet, anders waren we wel in de sportschool gebleven). Daarvoor sta je overigens niet alleen maar aan de barre. Je doet ook oefeningen met bijvoorbeeld een turnbal, lichte gewichten en een Thera-band.

De perfecte totale body-workout

Het gigantische succes van de Barre Workout in Amerika en inmiddels ook in ons land is te danken aan het feit dat het naadloos aansluit bij een gezonde levensstijl. Steeds meer mensen zijn hiermee bezig: gezond eten, gezond leven en bewegen. De Barre Workout is de perfecte totale body-workout om in vorm te komen en te blijven. Zoals gezegd, hip en happening. En boven alles: héél erg leuk.

De voordelen van de Barre Workout op een rij

  • Je spieren worden sterker.
  • Je bindweefsel wordt strak en elastisch.
  • Je verbetert je flexibiliteit, je wordt leniger.
  • Je houding verbetert.
  • Je conditie verbetert.
  • Je verbrandt zo’n 900 calorieën tijdens één lesje Barre Workout, dus de kans is groot dat je ook nog afvalt.

Sta je al te popelen?  Meld je nu aan!

P.S. Nu wil je natuurlijk ook weten wat je aandoet tijdens je eerste Barre Workout. Gewoon lekker makkelijk zittende sportkleding, waarin je goed en vrij kunt bewegen. Omdat je met je voeten moeiteloos over de grond moet kunnen schuiven, zijn balletschoentjes met een zogenaamde ‘gedeelde’ zool ideaal. Je kunt ook kiezen voor anti-slip sokken of blote voeten. De balletschoentjes kun je overigens ook bij ons kopen tijdens de Barre Workout-lessen!

Beeld gevonden via Self

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus