DANSDAG MET RICK OP ST URSULA IN HORN
Terug naar Nieuwsoverzicht

DANSDAG MET RICK OP ST URSULA IN HORN

13-12-2016
Categorie: Dans, In het onderwijs, RICK

Wat hebben kunstwerken en dans met elkaar te maken? In dit project heel erg veel!

Ieder kunstwerk roept wel een gevoel bij iemand op. Dit gevoel, of de sfeer die een schilderij op roept, heeft RICK gekoppeld aan een dansstijl.

Ter introductie van de dansdag werden 10 kunstwerken van bekende kunstenaars tentoongesteld bij SG Sint Ursula in Horn. Aan de 4e jaars HAVO en VWO leerlingen werd gevraagd één favoriet kunstwerk te kiezen. Op basis van deze keuzes werden de 250 leerlingen in 10 groepen verdeeld.

Op maandag 5 decemberkwamen de 4e jaars leerlingen allemaal in makkelijke kleding of sportkleding naar school. Na een gemeenschappelijke kick-off in de aula werden de leerlingen per kunstwerk naar de workshoplocatie gestuurd. Pas daar, in het lokaal, werd onthuld met welke dansstijl ze aan de slag gingen. Voor de meeste natuurlijk niet de dansstijl die ze hadden gekozen als ze van tevoren hadden geweten welke dansen er te kiezen waren. Een mooie uitdaging!

 

In een workshop van 2,5 uur maakten de leerlingen vervolgens kennis met de dansstijl en werkten ze aan een eindpresentatie. Dat kon een door de dansdocent bedachte choreografie zijn die ze aangeleerd kregen of een choreografie die ze zelf met de docent bedachten. Elke groep presenteerde ’s middags hun dans, eindresultaat waren 10 geweldige presentaties waar de leerlingen heel trots op mogen zijn.

Een dag vol verrassingen, zowel voor de leerlingen als voor de workshopdocenten en leerkrachten!

Zie hier het resultaat.

https://youtu.be/rt39xliHeS8

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus