Basiscursus gregoriaans start 15 februari 2014 bij Rick
Terug naar Nieuwsoverzicht

Basiscursus gregoriaans start 15 februari 2014 bij Rick

23-01-2014
Categorie: RICK, Zang

Voor koorzangers, zowel beginnelingen als gevorderden en voor allen die kennis willen maken met gregoriaans (€ 40,- voor de hele cursus bestaande uit 6 lessen).

Bij verschillende bijeenkomsten is gebleken dat er behoefte bestaat aan een opstapcursus gregoriaans. Na een zeer goed bezochte basiscursus begin 2013 in Zuid-Limburg (Houthem St. Gerlach), die inmiddels een vervolg heeft gekregen op verzoek van de cursisten, wil de SGV graag opnieuw voorzien in een dergelijke basiscursus in samenwerking met Rick (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie) te Weert.

Het gaat om een basiscursus, bedoeld voor koorzangers die zich graag nader in het gregoriaans willen verdiepen en voor mensen die op deze manier met gregoriaans kennis willen maken. De cursus kent een theoretisch gedeelte, maar zal vooral met veel praktisch zingen worden ingevuld. Er zal aandacht zijn voor de grote lijn van de geschiedenis van het gregoriaans, voor liturgie, voor de notatie van het gregoriaans en voor praktische stemvorming. De cursus zal bij toerbeurt door verschillende vakbekwame docenten worden gegeven: pastoor Ed Smeets, Hans Heykers, Franco Ackermans, Cyriel Tonnaer en Jo Louppen.

Cursusdata: Zaterdag 15 februari, 22 februari, 15 maart, 22 maart, 29 maart, 5 april.

Lestijd: van 10.00 tot 13.00 uur (inclusief pauze)

Inschrijven bij: pastoor Ed Smeets (ed.smeets@hetnet.nl) of SGV Roermond

0475-386725 op werkdagen tussen 14.00-17.00 uur (sgv@bisdomroermond.nl).

Website: www.sgv-roermond.nl www.ricknet.nl

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus