Actieve samenwerking met War Child
Terug naar Nieuwsoverzicht

Actieve samenwerking met War Child

05-03-2013
Categorie: Beeldend

Met project Kindsoldaat willen wij twee doelen vervullen. Ten eerste willen we de aandacht weer vestigen op deze grote groep kindsoldaten. In Afrika alleen zijn er op dit moment nog ongeveer 100.000. Want ondanks dat er al veel is bereikt op dit gebied - we zijn er nog lang niet. Daarnaast willen we geld inzamelen voor stichting War Child. Door de krachten te bundelen van een groep young professionals binnen de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, bieden wij een concertavond die is opgebouwd uit vele kunstdisciplines . Door een combinatie van beeldende kunst, choreografieën, film en muziek willen wij ons verhaal nog meer kracht bijbrengen, en de aandacht van een zo groot mogelijke doelgroep weer vestigen op dit belangrijke onderwerp.

Samenwerking War Child

Project Kindsoldaat heeft een actieve samenwerking met War Child. Een van de doelen van het project is om een geldbedrag op te kunnen halen voor War Child, zodat zij kindsoldaten nog beter kunnen helpen hun jeugd weer terug te krijgen. Dit doen wij door de opbrengsten van donaties, kaartverkoop en overige inkomsten volledig aan War Child te doneren. Naast deze actie, vinden er ook diverse promotiestunts en acties plaats.

Uniek!

Marcel van Hoef heeft speciaal voor dit project een schilderij gemaakt rondom het thema kindsoldaten en schenkt dit werk aan Project Kindsoldaat.

Via sponsoring willen we minimaal de actuele marktwaarde van 3000 euro voor dit schilderij bij elkaar verzamelen en het sponsorbedrag samen met het schilderij aan War Child doneren. De totale opbrengst van de sponsoring van dit schilderij zal aan stichting War Child worden geschonken.

Graag willen we u bij deze de kans bieden om een rol te spelen binnen Project Kindsoldaat en willen u vragen of u het initiatief financieel wilt ondersteunen middels sponsoring van het schilderij. Dit kan op persoonlijke titel, of namens uw bedrijf, organisatie of vereniging.

Het schilderij zal dan op 22 mei tijdens de première worden overhandigd aan War Child. De namen van alle sponsoren van het schilderij zullen bij de overhandiging duidelijk worden vermeld.

Dominique Vleeshouwers
Artistiek leider Project Kindsoldaat
www.kindsoldaat.com | mail@kindsoldaat.com | 0031 619057546

Een schilderij voor War Child Concept

Enkele maanden geleden ben ik door Dominique Vleeshouwers gevraagd of ik mee wil doen aan Project Kindsoldaat wat hij geïnitieerd heeft. Ik heb meteen toegezegd. In de afgelopen maanden heb ik vaak nagedacht over de thematiek. De feitelijke werkelijkheid van het leven van kindsoldaten is zo gruwelijk dat naar mijn idee ieder woord en ook ieder beeld wat tracht deze ervaringen te duiden in gebreke zal blijven. Ikwil in mijn schilderij uitgaan van het kernwoord waar de hulp van War Child voor mij voor staat: ‘hoop'. War Child doet alles wat in haar mogelijkheden ligt om elk kind dat door de organisatie geholpen kan worden een echte kans op een menswaardig bestaan te geven. Dit in het besef dat de onmenselijke ervaringen die een kindsoldaat heeft opgedaan altijd een plaats in het verdere leven zullen opeisen. Deze overwegingen brachten me tot het concept om in het schilderij wat ik ga maken een plaats van hoop en herinnering te verbeelden.

A Place of Hope and Memories

Elementaire stoepkrijttekeningen van kinderen en een knikkerspel wil ik een contrast laten vormen met restanten van een graffity afbeelding van een kindsoldaat. Licht en schaduw verbeelden het ‘nu', het volle besef van dit specifieke moment waarin je als beschouwer in de geschilderde ruimte kijkt. De ruimte is nabij maar biedt perspectief naar een verte die ongewis zal blijven. Land en lucht lopen in elkaar over, waarbij de horizon overbelicht en onzichtbaar is. De symbolische benadering van de thematiek is voor mij voorwaarde om tot een persoonlijk en inhoudelijk relevant schilderij te komen, waarbij ik dicht bij de beeldtaal kan blijven die mijn actuele collectie schilderijen kenmerkt.

Marcel van Hoef, docent Tekenen en Schilderen bij Rick

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus