Special Danceteam (SDT)

Facts & figures

  • De dansers met een beperking geven een unieke performance vol plezier, passie en pure emotie.
  • Mix van moderne dans en theaterdans.
  • Hun special skills helpen bedrijven te spiegelen en samen te werken.

“Dansen is voor iedereen, wie je ook bent of wat je mogelijkheden zijn.” De dansers met een beperking geven een unieke performance vol plezier, passie en pure emotie. Een show van de 8-koppige dansformatie gaat verder dan enkel dans. De dansers kenmerken zich door hun positieve energie en ongeëvenaarde wilskracht. Laat je inspireren door de indrukwekkende dansers, hun optimistische blik op de toekomst en het meeslepende optreden met een mix van moderne dans en theaterdans. 

Wekelijks trainen deze dansers samen onder professionele begeleiding van onderwijsinstelling Buitengewoon Maaskei vso, zorginstelling PSW en cultuurpartner RICK in Weert. In de danszaal bij RICK ervaren zij onderling een absolute vrije en veilige omgeving waarin ze volledig zichzelf kunnen zijn. Zonder schaamte. Waar ze erbij horen. Waar ze als groep voor elkaar zorgen. Hierdoor mogen ze fouten maken, kunnen ze groeien als mens én danser.

WAT KUN JE VERWACHTEN?
Unieke samenwerking
PROJECTLEIDER
Offerte aanvragen

WAT KUN JE VERWACHTEN?

  • Dé dansgroep met het bijzondere vermogen om écht zichzelf te zijn en mensen te raken. SDT is een groep die gelooft in hard werken en trainen. Dansers die – met respect - het beste in elkaar en anderen naar boven halen. En die samen met hun speciale kwaliteiten uitnodigen tot emotie, verwondering en zelfreflectie.
  • Uit ervaring weet het Special Danceteam: “Het maakt niet uit wie je bent, samenwerken kan altijd!” Als groep streven ze naar semi-professionele danscarrière. “We gaan ver komen met SDT, dat weet ik zeker”, roept danser Bastiaan. Een carrière waar ze naast het geven van vele optredens ook groepen, organisaties en bedrijven met teambuildingactiviteiten en inspiratiesessies willen ontroeren, bewegen en vooral inspireren. “We hebben respect voor wie je bent, wat je voelt en doet. Samen uiten we ons met dans. Het is heerlijk om ergens goed in te zijn. Dat is voor iedereen weggelegd. Ieder heeft zijn eigen superkracht”, stellen de dansers. Met hun unieke kijk op het leven weten ze anderen te raken, houden ze een spiegel voor en zetten ze aan tot persoonlijke groei. Geen oordeel, maar respect. Geen beperkingen, maar toekomstdromen!

Unieke samenwerking

Voor mensen met een verstandelijke beperking wordt gezocht naar mogelijkheden om hen volwaardig mee te laten doen met activiteiten; om ze te laten participeren in de samenleving. Bij het Special Dance Team worden de natuurlijke talenten van mensen met een verstandelijke beperking artistiek ontwikkeld. Met de samenwerking tussen Onderwijsgroep Buitengewoon Maaskei vso, zorginstelling PSW en cultuurpartner RICK excelleren zij als professionele dansers. Je wordt geraakt door dans vanuit het hart. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

PROJECTLEIDER

Heb je interesse in het project en wil je meer weten hoe jij het Special Danceteam kunt inzetten? Neem contact op met :

Jan van Dongen
T. 0495 53 39 54
E. j.vandongen@rickraakt.nl