Ffkes de weg kwijt
Theatervoorstelling over beginnende dementie

Facts & figures

  • Het zelf-creërend vermogen wordt volledig aangesproken.
  • Er ontstaan waardevolle verbindingen tussen diverse doelgroepen.
  • Creatieve zelfstandigheid onder begeleiding van professionele kunstenaars.

Hoe is het om te gaan dementeren? Hoe is het voor de mensen die dicht bij hen staan? Beginnende dementie levert pijnlijke en confronterende momenten op. Onbegrip en ongemak maken het lastig om erover te praten en ervaringen met anderen te delen. De theatervoorstelling ‘Ffkes de weg kwijt’ helpt om je in te leven in de situatie waar inmiddels bijna 300.000 Nederlanders en 800.000 mantelzorgers mee te maken hebben.

Theater is een krachtig middel om de uitdagingen van beginnende dementie voor de persoon zelf en de naasten te verbeelden. Bewustwording leidt tot meer begrip, inlevingsvermogen en empathie. Het toneelstuk nodigt uit om een open dialoog met elkaar aan te gaan. Zo kun je anderen ondersteunen bij de impact. Dementie heeft namelijk volgens artsen de hoogste ziektelast voor de patiënt en zorgt voor een relatief hoge belasting voor mantelzorgers.

WAT KUN JE VERWACHTEN?
WAT LEVERT HET OP?
PROJECTLEIDER
Offerte aanvragen

WAT KUN JE VERWACHTEN?

  • Een toegankelijke theatervoorstelling die de uitdagingen van beginnende dementie op een laagdrempelige manier belicht.

  • Met theater als middel doorbreek je taboes en vraag je aandacht voor thema’s die er toe doen.
  • ‘Ffkes de weg kwijt’ stimuleert bewustwording, een open dialoog en wederzijds begrip.
  • Deze voorstelling verzorgen we in samenwerking met een theatergezelschap. De beschikbaarheid wordt in overleg afgestemd. 

WAT LEVERT HET OP?

  • Een speciaal geschreven en geregisseerd toneelstuk om meer bewustwording rondom beginnende dementie en de impact ervan te stimuleren.
  • Erkenning en herkenning van gevoelens en emoties; dit zorgt voor een gevoel van verbondenheid.

PROJECTLEIDER

Heb je interesse in het project en wil je meer weten hoe jij dit kunt inzetten? Neem contact op met :

Jan van Dongen
Manager Sociaal Domein
T. 0495 53 39 54
E. j.vandongen@rickraakt.nl

“Kunst zorgt ervoor dat we met elkaar in gesprek blijven over de thema’s die er toe doen. Zeker in de tijd waarin we nu leven is dat van belang."