CKV-dag

Facts & figures

  • Culturele activiteit die past bij een thema
  • Prikkelende kennismaking met dans, muziek, theater, beeldend en nieuwe media

Een CKV-dag is een mooie kunstzinnige en culturele ontdekkingstocht. Passend binnen een thema organiseren we voor leerlingen van het voortgezet onderwijs prikkelende aftrap. Dit kan een voorstelling, een film, een filmfragment, een teaser, een inleidend praatje zijn. Vervolgens gaan ze zelf met verschillende workshops aan de slag. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke presentatie.

Voorbeeld: Van Gogh

MAVO-leerlingen maakten kennis aan de hand van verschillende activiteiten met het leven en het werk van Vincent van Gogh. Bij Gotcha! keken zij de film Loving Vincent. Geïnspireerd op een schilderij dansten de leerlingen een choreografie bij Dansschool Fresh. Daarnaast maakten ze een rap aan de hand van literatuur over het werk en het leven van Van Gogh bij het Bibliocenter. De jeugd maakte een zelfportret en bewerkte deze in Vincent-stijl bij de workshop fotografie. Samen maakten de leerlingen een groot schilderij op doek in de Muntpassage. In het Cwartier gaven ze portretten van Van Gogh grafisch vorm. Doordat de leerlingen de workshops op verschillende locaties in de stad hebben gevolgd, ervaarden ze op deze manier ook zelf wat er allemaal gebeurt op het gebied van kunst en cultuur in Weert.

Voorbeeld: De kermis van de toekomst

De bovenbouw van het VMBO, HAVO en VWO geeft hun ideeën voor de toekomst vorm aan de hand van een actueel thema. Zo leverde het niet doorgaan van de kermis in 2020 vanwege corona genoeg stof om na te denken over 'de kermis van de toekomst'. Leerlingen gingen, onder begeleiding van designers, ontwerpers en kunstenaars, aan de slag met diverse invalshoeken: duurzaamheid, wensen van verschillende doelgroepen en de invulling in relatie tot de kermis. Het project wordt uitgewerkt in de vorm van een film, fotoreportage, kunstwerk of maquette. 

WAT KUN JE VERWACHTEN?
WAT LEVERT HET OP?
PROJECTLEIDER
Offerte aanvragen

WAT KUN JE VERWACHTEN?

  • Dit project past binnen de disciplines muziek, dans, theater, beeldend en nieuwe media en is geschikt voor alle leerjaren en niveaus van het voortgezet onderwijs. De invulling wordt op maat gemaakt.
  • Er kunnen één of meerdere workshops (1 - 1,5 uur) gegeven worden op de school of bij RICK. 

WAT LEVERT HET OP?

  • Leerlingen maken kennis met meerdere kunstdisciplines en werken met diverse materialen.
  • We werken aan de volgende leerdoelen: samenwerken en presenteren. 

PROJECTLEIDER

Heb je interesse in het project en wil je meer weten hoe jij dit kunt inzetten? Neem contact op met :

Bregje Roos
Coördinator Voortgezet onderwijs
T. 0495 53 39 54
E. b.roos@rickraakt.nl

"Kunst & Cultuur verdient een waardevolle plek in het onderwijs. Het onderwijs wordt hierdoor verrijkt. Het geeft jongeren de ruimte om te ontdekken wie ze zijn en welke talenten ze hebben. Ontdek je met ons mee?"