Volop genieten van kunst
Terug naar Nieuwsoverzicht

Volop genieten van kunst

18-05-2021
Categorie: RICK

Na maanden te zijn gesloten opent RICK vanaf woensdag 19 mei weer de deuren! Om het korte resterende cursusjaar nog een boost te geven, komt RICK in juni en juli met speciale activiteiten voor cursisten en nieuwe mensen! “Zo maken we er toch nog een leuk en creatief feestje van”, glundert Frank Rademakers, directeur bij RICK.

Met de versoepeling van de maatregelen wordt de beoefening van kunst binnen weer mogelijk. Jongeren tot en met 17 jaar mogen vanaf 19 mei weer alle individuele en groepslessen volgen, op anderhalve meter afstand van de docent en met een maximum van 30 personen per ruimte. Volwassenen kunnen weer muziek maken, individueel of als duo. Ook kunnen zij onder bepaalde voorwaarden weer activiteiten volgen op het gebied van theater, beeldende kunst en visuele media. “Niet alleen onze docenten, maar ook onze cursisten zijn er hard aan toe. De leegte die we wekenlang hebben gevoeld, kan langzaam weer plaatsmaken voor de bruisende creativiteit die zo kenmerkend is voor RICK. Daar zijn we zo ontzettend blij mee”, licht Frank enthousiast toe.

Mini-workshops in juni en juli

Om het cursusjaar nog een flinke oppepper te geven, organiseert RICK in juni nog vele inspirerende mini-workshops. “Normaal gesproken hebben onze cursussen een wat langere doorlooptijd. Met dit speciale aanbod kunnen mensen met zo’n 3 á 4 inspirerende lessen voor de zomervakantie nog genieten van het maken van kunst. Denk aan hars gieten (epoxy), urban sketching, tekenen en schilderen van bloemen, dieren, landschappen en een (naakt)model of op XL groot formaat, handlettering van letters met stippen, kleding maken en zang & performance. Even weer eruit na de lockdown en alle hersenspinsels vorm geven met kunst. Heel ontspannend werkt dat!” vertelt Jan van Dongen, manager Amateurkunst. Op zaterdag 10 juli is het helemaal feest. Dan bouwt RICK het Raphaelpad om tot een eigen ‘Weerter Montmartre’. “We creëren ons eigen ‘Chemin de Raphael’ met allerlei creatieve activiteiten voor cursisten en algemeen publiek.”

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus