RICK viert 75-jarig bestaan
Terug naar Nieuwsoverzicht

RICK viert 75-jarig bestaan

27-03-2023
Categorie: RICK

Betoverend, verwarmend en uitmuntend! Zondag 26 maart vierde RICK, samen met (oud) collega's en (samenwerkings)partners, het 75-jarig jubileum in het Munttheater in Weert. (Oud) leerlingen, waaronder muzikanten die internationale faam hebben verworven, verzorgden een gevarieerd programma van hoog niveau. Het programma liet op een mooie manier zien welke kunstdisciplines RICK de regio biedt.

Bijzonder was de onderlinge verbondenheid. “RICK heeft heel wat zaadjes geplant, die zijn uitgegroeid tot enorme passie voor het vak”, aldus Frank Rademakers, directeur-bestuurder van RICK. Dominique Vleeshouwers beaamde dit tijdens zijn presentatie. “Van Frank, destijds mijn leraar slagwerk, mocht ik als kind mijn eigen geschreven muziek spelen tijdens de lessen. Hij stimuleerde me echt mezelf te ontwikkelen”. Ook Marcoen Verrest liet trots zijn eerste diploma van RICK zien. “Ik ben zo blij dat ik van mijn pianoleraar Wiek Rademakers door mocht gaan met les”, grapt hij.

Het programma startte met een speciale compositie van Lou Fijten, gemaakt voor het 75-jarige jubileum. Lucas Willems (15-jaar), leerling Media Music, maakt een moderne bewerking die gisteren in primeur ging. Tineke Prins droeg een voor het jubileum geschreven gedicht voor. Erna genoot het publiek van muziek en dans: Luc Geraats met een tubasolo, Shaunette Hildebrandt & Jos Machteld met een jazz performance, Olivia Scheepers op de viool, de showgroep dans, Simone van de Weerden op de bandoneon, Dominique Vleeshouwers met een zelfgemaakt stuk op de vibrafoon, Ellen, Florieke & Annemieke met zang en piano, Marcoen Verrest met een eigen compositie voor het Digital Art Expirience Museum en Breaking drumline door Dominique Vleeshouwers, Sjoerd Ceelen, Daniël Bolba, Ronald Gerards, Ad Triepels & Guido Pouwels.

Genodigden werden ontvangen door een fluit- en strijkersensemble van RICK. Leerlingen theater amuseerden met korte sketches. In de foyer kon men genieten van een expositie fotografie, gemaakt door cursisten van RICK.

Jubileumfeest.png

RICK viert het 75-jarig jubileum samen met de inwoners van gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck. Het kunstencentrum trakteert het hele seizoen op bijzondere kunst en cultuur en reikt elke maand mooie prijzen uit.

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus