Percussion Friends vestigt zich bij RICK
Terug naar Nieuwsoverzicht

Percussion Friends vestigt zich bij RICK

09-07-2020
Categorie: Muziek, RICK

Na 8 jaar in Amsterdam te hebben gezeten, inspireert en begeleidt Percussion Friends jonge en talentvolle slagwerkers per 1 juli vanuit het zuiden. De stichting vestigt zich bij RICK in Weert. Door deze samenwerking krijgt slagwerk een nieuwe focus in de regio, met name onder basis- en middelbare scholen, muziekscholen en –verenigingen.

Al vanaf 2005 helpen Ramon Lormans en Vincent Houdijk slagwerkers te groeien naar een mogelijke professionele carrière. Eén daarvan is Dominique Vleeshouwers, die op 18 januari 2020 de zeer prestigieuze Nederlandse Muziekprijs uitgereikt kreeg. Percussion Friends heeft inmiddels ruim 500 slagwerkers uit meer dan 25 landen begeleid en opgeleid. Deze zomer organiseert de stichting van 10 t/m 18 augustus een Online Academy, waar slagwerkers vanuit de hele wereld kunnen deelnemen aan privé-, groepslessen en masterclasses. 

Op 20 september, tijdens het Cultureel Lint, kun je genieten van diverse slagwerkconcerten door Percussion Friends in samenwerking met RICK. Al nieuwsgierig? Op 14 augustus is er een live concert van het Mallet Collective, het uitvoerende ensemble van Percussion Friends, bij het Franciscushuis. Daar brengen ze het beroemde werk Canto Ostinato van Simeon ten Holt ten gehore. 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus