Openluchttentoonstelling bij RICK
Terug naar Nieuwsoverzicht

Openluchttentoonstelling bij RICK

04-04-2023
Categorie: Beeldend

In het weekend van 15 en 16 april geniet je van 11.00 – 17.00 uur van een openluchttentoonstelling van beelden in steen en van klei bij RICK, aan de zijde van het Raphaëlpad. Met deze gratis tentoonstelling start RICK de internationale viering van de schone kunsten: World Art Day. 

World Art Day op 15 april, de geboortedag van Leonardo da Vinci (architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver en schilder), is door Unesco gekozen om het bewustzijn en het genieten van kunst te vergroten.

De openluchttentoonstelling laat bezoekers op een laagdrempelige manier kunst ervaren. De beelden zijn vervaardigd door cursisten Beeldhouwen en Sculpturale keramiek, onder leiding van Annemarie Verheijen en Emmy van de Venne, beiden beeldend kunstenaar en docent bij RICK. Zowel beginnende als vergevorderde cursisten doen mee. Zij hebben in de beelden een diversiteit aan materialen gebruikt. 

In de cursussen Beeldhouwen en Sculpturale keramiek begeleidt de docent de cursist individueel, vaak aan de hand van een gezamenlijk thema. Er is een levendige dynamiek en een boeiend groepsproces. Daarmee wordt je eigen proces om te komen tot een beeld versterkt. Een werk waar je tevreden over en trots op bent en nu toont.

Meer weten over de beeldende cursussen bij RICK? Ga naar www.rickraakt.nl/beeldend.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus