Muziekles voor het raam op BS De Zonnehof
Terug naar Nieuwsoverzicht

Muziekles voor het raam op BS De Zonnehof

10-06-2021
Categorie: In het onderwijs, Muziek

Om kinderen kennis te laten maken met diverse muziekinstrumenten, kon basisschool De Zonnehof in Leveroy in coronatijd genieten van raamconcerten. Muzikanten van Fanfare Concordia gaven samen met RICK op donderdag 10 juni de muziekles ‘anders dan anders’: voor het raam.

Voor vier verschillende ramen, ieder aan een andere kant van de school, volgden de groepen 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8 optredens door leden van de fanfare. Het merendeel van deze leden  is leerling op de basisschool en trad dus op voor eigen klasgenootjes.

Tijdens de concerten maakten alle leerlingen kennis met de bugel en de trompet, de hoorn, trombone en bas, de saxofoon en het slagwerk. De leerkrachten in de klas vertelden de leerlingen over de achtergrondinformatie van de instrumenten. Waar zijn ze van gemaakt? Klinken ze hoog of laag, hard of zacht? Waar zitten ze in het orkest? Ook deelden de kinderen met elkaar hoe ze de instrumenten vonden klinken en welk gevoel de muziek bij hen opriep. Daarnaast keken de klassen terug op de vele raamconcerten die gegeven zijn in de coronaperiode.

Als feestelijke afsluiting speelden alle muzikanten op de speelplaats ‘Blauwe dag’ van Suzan & Freek. Het zonnetje hielp mee om er een mooi buitenluchtconcert van te maken. Met dank aan alle deelnemende muzikanten!

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door het Platform Cultuur Nederweert.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus