‘Maestro’-cursus met bijzonder examen afgesloten
Terug naar Nieuwsoverzicht

‘Maestro’-cursus met bijzonder examen afgesloten

18-06-2019
Categorie: Muziek

Op zaterdag 15 juni vonden de examens plaats van de cursus Koordirectie waarvan Leo Smeets de cursusleider is. Evenals vorig jaar bestond een deel van het examen uit het dirigeren van het Clarinet Choir Weert (CCW).

Net als bij het populaire tv-programma Maestro kwamen de cursisten een voor een op de bok te staan, waarna ze dit klarinetensemble van RICK Weert bij een zelfgekozen stuk moesten leiden. Zo werden de Canon for Clarinets, een Fuga en een medley getiteld Gershwin Favourites uitgevoerd. Uiteraard reuzespannend voor de cursisten, omdat ze tot dan toe uitsluitend zangkoren gedirigeerd hadden en ze ook niet van te voren hadden kunnen repeteren met het instrumentaal ensemble.

Tegelijkertijd was het ook een ontzettend leuke uitdaging voor de leden van het CCW, omdat de opdracht was om de aanwijzingen van de cursisten heel precies te volgen, ook als het zou afwijken van hetgeen ze gewend waren te spelen...

John van Peij, dirigent en oprichter van Clarinet Choir Weert, gaf op verzoek van Leo Smeets feedback aan iedere cursist, met aandacht voor hun sterke punten en tips voor de hele groep. Na afloop van dit examendeel gaven de cursisten aan dat het, ondanks de spanning, ook heel bijzonder en leerzaam was geweest om dit een keer te mogen doen. Vervolgens moesten de cursisten als onderdeel van hun openbare presentatie een Projectkoor dirigeren bestaande uit vijfendertig zangers.

Nadat iedereen een tijdje gewacht had tot de examencommissie, bestaande uit Leo Smeets en Rita Scheffers, alles doorgesproken en overlegd had, kwam het verlossende woord: alle cursisten waren geslaagd! Van harte gefeliciteerd.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus