Hoorspel en muziekworkshop voor jongeren
Terug naar Nieuwsoverzicht

Hoorspel en muziekworkshop voor jongeren

06-10-2020
Categorie: Beeldend, Muziek, RICK

Docente en beeldend kunstenaar Yvonne Schroeten schreef de roman 'Geheel de hemel weerspiegelend'. Diverse musici, dansers, filmers, filosofen, en amateurkunstenaars gingen ook aan de slag met het thema. Van 11 oktober t/m 30 december 2020 zijn er speciale presentaties en activiteiten in Weert en Roermond.

De roman 

In de roman is de hoofdpersoon een beeldend kunstenaar die in retraite gaat. Zij onderzoekt de zin, de onzin en het nut van kunst. “Spreekt mijn beeldtaal zich nog uit over dat wat werkelijk belangrijk is?” In dit proces overschrijdt ze de grens tussen fictie en werkelijkheid en belandt in vervreemdende werelden, waaruit ze ook weer herrijst. 

Ook haar beeldende werk heeft hetzelfde onderwerp en is sterk verweven met het verhaal uit de roman. Samen vormen zij een tocht naar het mysterie van het bestaan. 

Filmworkshop

Speciaal voor jongeren van 10 - 13 jaar verzorgt Kim de Bis op zaterdag 31 oktober om 13.30 uur een filmworkshop bij RICK. Dit naar aanleiding van haar eigen film die doorlopend getoond wordt in de Expo ECI. Om mee te doen heb je alleen een telefoon nodig.  Meld je snel aan op www.kunstprojectspiegelbeelden.nl

Hoorspel met muziekworkshop voor jongeren

Op zondag 15 november kun je bij RICK meedoen aan een hoorspel met muziekworkshop voor jongeren. Terwijl Yvonne Schroeten een tekst uit haar verhaal voorleest, improviseren drie muzikanten een hoorspel. Aansluitend geven docenten Ad Triepels (percussie), Marie-José Didderen (cello) en Eric Kessels (popmuziek) een workshop voor jongeren van 8 t/m 15 jaar. Meld je voor 11 november aan op www.kunstprojectspiegelbeelden.nl/programma

Bekijk hier het volledige programma. 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus