'Blije gezichten bij RICK tijdens Summerschool'
Terug naar Nieuwsoverzicht

'Blije gezichten bij RICK tijdens Summerschool'

13-09-2021
Categorie: RICK

Play-in tijdens Summerschool

"Tijdens de Summerschool, een week vol creatieve activiteiten in de Zomervakantie, was er op maandag en dinsdag een play-in georganiseerd voor muziekleerlingen van RICK. Dit was voor mij de eerste keer dat ik op mijn gitaar met blazers heb samengespeeld. Volgens de docent was deze combinatie ook best bijzonder. Je ziet percussie, gitaar, piano en blaasinstrumenten niet vaak samen.

Iedereen die een instrument bespeelt, kon meedoen: leeftijd of ervaring maakten niet uit. Was een partij te moeilijk, dan werd deze zo aangepast dat jij hem kon spelen.

Tussen de muziekrepetities door kregen wij twee cursussen aangeboden. De eerste workshop was schilderen, waarbij we het decor hebben gemaakt voor het optreden. De andere was fotografie. Deze workshop was geïnspireerd op de fotograaf Slinkachu. Deze fotograaf werk veel met hele kleine poppetjes. Onze opdracht: maak een foto met kleine poppetjes in de hoofdrol die het thema ‘droomeiland’ uitbeelden.

Zelf kindjes begeleiden

Op de woensdag en donderdag was ik zelf begeleider bij een groep allerkleinsten van 4 t/m 6 jaar. De kinderen kregen verschillende workshops. Zo werd er gezongen, gedanst, toneelgespeeld en geknutseld. Ook was er even tijd om rustig te ontspannen bij een verhaal. De kinderen mochten tijdens het verhaal iets tekenen, naar de zee kijken die gemaakt was in een flesje of zwaaien met een doekje. Aan het eind van de dag gingen de kinderen moe, maar voldaan en vol verhalen naar huis.

Optreden

De Summerschool werd afgesloten met een optreden, waar familie en vrienden konden komen kijken. Tijdens het optreden lieten we horen wat we met de play-in hadden geleerd. Ook voerden de  kinderen een hoorspel op tijdens een verhaal.

Wat was dit weer eens ouderwets gezellig: kinderen die vrolijk om het podium renden, ouders die op het terras zaten te kijken naar het optreden. Dit heb ik echt gemist. Wat ik zo mooi vond aan deze week, waren al die blije gezichtjes van kinderen die met veel plezier bij RICK waren geweest.

Anderhalf jaar geleden begon Simone van de Moosdijk na een zware jeugd met gitaar spelen. “Muziek heeft me geholpen uit een donkere periode te komen. Als ik speel vergeet ik de problemen om me heen. Ook krijg ik steeds meer zelfvertrouwen. Laatst stond ik in de Pinnenhof voor een paar 100 man te spelen. Zo eng, maar heel gaaf! Met mij blog wil ik mensen aansporen uit hun comfortzone te komen en hun passie te ontdekken, iets waar je helemaal je ei in kwijt kunt.” 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus