Achter je scherm stap voor stap leren tekenen met zilver
Terug naar Nieuwsoverzicht

Achter je scherm stap voor stap leren tekenen met zilver

07-10-2021
Categorie: Beeldend, Kunstbeschouwing

RICK lanceert de eerste volledig online cursus: ‘Tekenen met zilverstift’. Deze landelijk unieke tekencursus combineert theorie en praktijk waardoor je anders leert kijken, denken en doen. Via het scherm worden interessante achtergrondinformatie over de ‘zilverstift’ en toepassingen door diverse kunstenaars gedeeld. Via stap-voor-stap-instructievideo’s kijk je over de schouder van de docent mee en leer je de techniek zelf toepassen. Het grote voordeel: je kunt het lesmateriaal volgen op een tijdstip dat je zelf uitkiest en is later terug te kijken.

De cursus is vanaf 8 november online te volgen. De eerste 10 inschrijvingen ontvangen een starterssetje met materialen ter waarde van 50 euro gratis. Meld je snel aan! 

Grote meesters als Da Vinci, Dürer en Rembrandt maakten in hun werken al gebruik van bijzondere edelmaterialen zoals zilver en goud. Ook hedendaagse kunstenaars experimenteren ermee. Tekenen met zilver is minder goed bekend bij een breed publiek. De uitleg erover is vaak in het Engels. Met een Nederlandstalige cursus wordt deze tekentechniek nu heel toegankelijk. Stap voor stap gaat een cursist aan de slag met het tekenen met zilver; van het zetten van de eerste streepjes naar een sprekende wildlife- of portrettekening.

Voordelen digitale lessen

Waar je ook woont, je kunt de lessen volgen vanuit je eigen huiskamer. In een groep die je inspireert en motiveert, maar met aandacht voor de groei van het individu. De unieke cursus is het resultaat van de grote impact die COVID-19 heeft gehad op de cultuursector. “We hebben veel geleerd door de pandemie. Tijdens de lockdown zijn groepslessen, voor zover mogelijk, doorgegaan via beeldbellen, online instructievideo's en feedback via WhatsApp. Toen ontdekten we enkele bijzondere voordelen van het geven van digitale lessen zoals het wegvallen van reistijd, een flexibelere planning voor de cursist of minder zorgen over de kans op besmettingen. Deze voordelen hebben we gebundeld in een sterk digitaal aanbod”, licht Jan van Dongen, manager Amateurkunst bij RICK, toe. ‘Tekenen met zilver’ is de eerste volledig digitale cursus die gelanceerd wordt bij RICK. Later dit jaar komt er ook een online aanbod voor dans en muziek.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus