Activiteit

Coronamonologen

In maart 2020 sloeg corona in Cranendonck in als een bom. Velen verloren iemand in de dood, sommigen moesten hun eigen zaak sluiten, een aantal zorgmedewerkers raakte overbelast en een grote groep voelde zich alleen en eenzaam. 

In de theatervoorstelling, bestaande uit drie aktes, vertellen inwoners vanuit hun eigen perspectief hun persoonlijke ervaring en verhaal. De aktes worden gespeeld door de personen zelf en enkele acteurs.

Coronamonologen
Wat kun je verwachten?

Wat kun je verwachten?

De Coronamonologen bestaat uit 3 aktes: 

  1. 9 maart 2020
  2. Covidlover
  3. Een hommage

In de eerste akte ‘negen maart 2020’, de dag waarop door Corona voor verschillende mensen hun leven drastisch veranderde, krijgen twee koppels corona met langdurige, ernstige consequenties én moet  een verpleegkundige plotseling een triage- afdeling starten. Met het echtpaar Jan Vlassak en Gonny Goertz en spelers Ceciel van Himbergen en Bep van Buul.

De tweede akte ‘Covidlover’ vertelt met name over de zorg in tijden van corona. Hoe de pandemie ons heeft overweldigd en hoe je ook op een andere manier naar het virus kan kijken. Met beeldend kunstenaar Florence Husen en spelers Zoya Vranovsky, Ceciel van Himbergen en Bep van Buul. 

Een Hommage, de laatste akte, is een eerbetoon aan alle mensen die iets of iemand zijn verloren door corona. Met uitvaartverzorger Martin Horst en Paula Kunnen wiens partner is overleden aan corona en spelers Dennis Roosenberg, Ceciel van Himbergen en Bep van Buul.

Hoe heeft u zelf deze indrukwekkende periode ervaren? Na afloop van de voorstelling  is er de mogelijkheid om uw persoonlijke verhaal omtrent corona te delen. Medewerkers van welzijnsorganisatie Cordaad zullen aanwezig zijn en willen graag met u hierover praten.

Kaartjes zijn beschikbaar via:

  • De Reinder, via de kassa en onderstaande link.
  • De Borgh, aan de kassa en via www.deborgh.nl
  • De Smeltkroes, via de kassa en onderstaande link.

Onze docent(en)

Coronamonologen

Locatie
De Smeltkroes | Kijkakkers 1, 6026 ER, Maarheeze
Datum & Tijdstip
Nader te bepalen (20:00 - 22:00 uur)
Code
CM Smeltkroes
Prijs
6,00
Opmerkingen

De voorverkoop is beëindigd. Kaarten zijn alleen nog te koop aan de kassa.

Ja, ik schrijf me in voor deze activiteit!

Helaas, er zijn geen plaatsen meer beschikbaar!
Toneelvoorstelling Zoek een andere cursus

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus