RICK werkt!

"For fun" of met een
bedrijfsmatig thema

Workshop ‘In vuur en vlam voor cultuur’

Datum: 25-3-2015
Bedrijf: MeerderWeert
Aantal deelnemers: 50 deelnemers

Woensdag 25 maart vond de jaarlijkse MeerderWeertdag plaats voor leerkrachten en onderwijsondersteunend personeel van onderwijsorganisatie MeerderWeert. De dag stond geheel in het teken van het doorgeven van enthousiasme, elan en begeestering voor cultuur. RICK bood verschillende actieve workshops met onder meer dans, muziek en fotografie.

De organisatie wilde de deelnemers laten ervaren dat je cultuur moet doen, moet voelen, moet beleven. De mooie metafoor die hierbij gebruikt werd, is: ‘Als de vlammetjes zijn aangewakkerd, kan het vuur je verwarmen en ben je ook in staat om die warmte, dat vuur, over te brengen. Het vuur moet vervolgens de kans krijgen zich te verspreiden’. En waar is daarvoor een mooiere gelegenheid dan in het onderwijs?

Maar MeerderWeert wilde meer. Met veel liefde en plezier gaven zij het vuur door aan de talloze leerlingen op de Weerter en Nederweerter scholen. Maar ook de beleidsmakers, de wethouders van beide gemeenten, wilden zij betrekken bij hun enthousiasme voor cultuur en het bijbehorende vuur. Dit is te zien op het filmpje dat tijdens deze dag gemaakt is.

Daarnaast was er volop gelegenheid voor de collega’s om met elkaar te netwerken, te sparren en te genieten van deze innovatieve dag.

 

Terug naar bedrijfsleven

Zoekt u een cultuur programma?

Wij stellen, in samenspraak met u, een passend programma samen.

Neem contact op