Cursus

Vrouwenkoor Intermezzo

Hou je van zingen? Combineer jouw passie met warme sociale contacten binnen het vrouwenkoor Intermezzo. Er is speciale aandacht voor het oefenen van stemtechnieken, meerstemmig zingen en de ontwikkeling van koorklank en -balans. Met een breed muziekrepertoire, bestaande uit met name Engelstalig werk met soms een uitstapje naar Nederlands-, Frans- of Spaanstalig – van Queen, filmmuziek en musicals tot Toon Hermans en licht klassiek - werk je met het koor toe naar een mooie eindvoorstelling.


 

 

 

Vrouwenkoor Intermezzo
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Zingen is ontspannend en geeft veel voldoening.
  • Voor elke vrouw is er plek in het koor. Meedoen is heel laagdrempelig.
  • Het vrouwenkoor treedt 1 a 2 keer per jaar op. Van deze ervaring leer je veel als persoon. Als koor groei je in een gezamenlijke performance.
  • Binnen de groep leer je jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van zang en performance door te kijken en luisteren naar anderen.
  • Het sociale aspect speelt een grote rol binnen de groep. Er heerst dan ook een veilige en respectvolle sfeer waarin cursisten zich kwetsbaar kunnen opstellen. Iedereen mag zijn wie hij wil zijn. Dit draagt bij aan het creatieve proces.

Tips ter voorbereiding

  • Je hebt geen specifieke voorkennis of ervaring nodigVóór de eerste les krijg je een korte intake bij de docent. Samen stel je het type stem en het vocale bereik vast zodat er een repertoire gekozen wordt dat bij je past en waarbij jij helemaal tot je recht komt!

Onze docent(en)

Rita Scheffers

Docente Rita Scheffers heeft heel wat ervaring met het begeleiden van koren. Ze is dirigente van diverse jeugd- en vrouwenkoren in de regio. Met enkele behaalde ze de afgelopen jaren prijzen op (inter)nationale festivals. “Het leiden van een koor is mijn passie! Zingen in een koor is ontzettend leuk. Helemaal niet saai of oubollig zoals sommigen misschien denken. Het is ontspannend en maakt je blij. Zeker als je merkt wat je samen, als koor, kunt bereiken! Dat is een geweldig gevoel.”

 

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

Vrouwenkoor Intermezzo

Docent(en)
Rita Scheffers
Locatie
Buurthuis Moesel Weert
Lesdag
Dinsdag (09:45 - 11:30 uur)
Aantal
jaarcursus - start vanaf september 2024, instromen kan tussentijds.
Doelgroep
vanaf 21 jaar, vanaf 55 jaar
Startdatum
3 september 2024
Lesduur
90 min.
Code
7022 24-25
Prijs
101,00
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Muziek, Zang, Groepslessen & ensembles Zoek een andere cursus