Omschrijving

De techniek van het tekenen

Een geweldig sprekende tekening als eindresultaat. Waar bij veel cursussen tekenen alleen gebruikt wordt voor een (begin)schets of in een ontwerpproces, draait deze cursus volledig om tekenen. Jouw schets transformeert in een uitgebreide, creatieve, spectaculaire tekening. Je werkt met droge materialen zoals pastelkrijt, grafietpotloden, houtskool of professionele kleurpotloden. Experimenteer eindeloos met verschillende technieken en materialen om de kunstwerken van jouw smaak te maken.

tekentechnieken
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Binnen de groep staat jouw persoonlijke leerproces centraal. De docent helpt jou om jezelf individueel verder te ontwikkelen. Door in een les elkaars werken in de groep te bespreken, leer je van elkaar.
  • Het sociale aspect speelt een grote rol binnen de groep. Er heerst een positieve en ontspannen sfeer waarin er hard wordt gewerkt.

Tips ter voorbereiding

  • Enige tekenervaring is gewenst.
  • Houd rekening met kosten voor de aanschaf van materialen. Denk aan potloden en papier. Bij RICK  kun je een materiaalkaart aanschaffen waarmee je tijdens de les materialen kunt kopen.

Onze docent(en)

Linty de Bruijn

‘Iedereen kan tekenen en schilderen.’ Docente Linty de Bruijn helpt haar cursisten vanuit deze positieve overtuiging in hun individuele leerproces. “Mijn lessen bestaan vooral uit veel oefening en het tekenen en schilderen van prachtige dingen. Natuurlijk bespreek ik ook wel eens voorbeelden, maar we zijn vooral lekker bezig. Binnen een groep heb ik veel aandacht voor een persoon. Ik wil het beste uit iedere cursist halen. Het is ontzettend mooi om een cursist te zien tekenen en schilderen – daar een verrassend resultaat mee krijgt -  en daar  veel voldoening uit haalt.” Linty is gespecialiseerd in model, portret en dieren tekenen en schilderen in aquarelverf en met andere diverse technieken zoals potlood en pastel.

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

tekentechnieken

Docent(en)
Linty de Bruijn
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Vrijdag (13:30 - 16:00 uur)
Aantal
24 lessen
Doelgroep
vanaf 18 jaar, vanaf 21 jaar, vanaf 55 jaar
Startdatum
24 september 2021
Lesduur
150 min.
Code
8375 21-22
Prijs
408,00 Je woont in Gemeente Weert
469,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert
510,00 Je woont in Gemeente Heeze-Leende, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!