Omschrijving

De techniek van het tekenen

Een geweldig sprekende tekening als eindresultaat. Waar bij veel cursussen tekenen alleen gebruikt wordt voor een (begin)schets of in een ontwerpproces, draait deze cursus volledig om tekenen. Jouw schets transformeert in een uitgebreide, creatieve, spectaculaire tekening. Je werkt met droge materialen zoals pastelkrijt, grafietpotloden, houtskool of professionele kleurpotloden. Experimenteer eindeloos met verschillende technieken en materialen om de kunstwerken van jouw smaak te maken.

tekentechnieken
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Binnen de groep staat jouw persoonlijke leerproces centraal. De docent helpt jou om jezelf individueel verder te ontwikkelen. Door in een les elkaars werken in de groep te bespreken, leer je van elkaar.
  • Het sociale aspect speelt een grote rol binnen de groep. Er heerst een positieve en ontspannen sfeer waarin er hard wordt gewerkt.

Tips ter voorbereiding

  • Enige tekenervaring is gewenst.
  • Houd rekening met kosten voor de aanschaf van materialen. Denk aan potloden en papier. Bij RICK  kun je een materiaalkaart aanschaffen waarmee je tijdens de les materialen kunt kopen.

Onze docent(en)

Linty de Bruijn

‘Iedereen kan tekenen en schilderen.’ Docente Linty de Bruijn helpt haar cursisten vanuit deze positieve overtuiging in hun individuele leerproces. “Tijdens de lessen zijn we vooral bezig met de praktijk. Door veel te oefenen en uit te proberen leert de cursist steeds beter omgaan met de materialen. Het bestuderen van kunst hoort er ook bij. Bij mijn stijl van lesgeven staat de ontwikkeling van de individu centraal. Ik wil het beste uit iedere cursist halen. Een persoonlijke aanpak en begeleiding is daarbij belangrijk. Het is voor mij als docent geweldig om te zien hoe iemand vooruitgaat in zijn of haar vaardigheden. En zichzelf vervolgens verrast met het resultaat.”

Linty de Bruijn is gespecialiseerd in model, portret en dieren tekenen en schilderen, in aquarelverf en diverse technieken zoals potlood en pastel.

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

tekentechnieken

Docent(en)
Linty de Bruijn
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Vrijdag (13:30 - 15:30 uur)
Aantal
12 lessen
Doelgroep
vanaf 18 jaar
Startdatum
Nader te bepalen
Lesduur
120 min.
Code
8375
Prijs
164,00 Je woont in Gemeente Weert
189,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert
205,00 Je woont in Gemeente Heeze-Leende, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!