Cursus

RICK's Clarinet Choir (RCC)

Het Clarinet Choir is hét ensemble bij RICK om jezelf als klarinettist uit te dagen. In 1986 werd er door John van Peij met vier leerlingen een klarinetkwartet gestart. Al snel is dit uitgegroeid tot een volwaardig ensemble, bestaande uit diverse soorten klarinetten en slagwerk. Sinds september 2020 staat dit onder leiding van Lieke Krantzen.

Het RCC biedt enthousiaste klarinettisten de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in alle aspecten van samenspel, mede door de zeer brede muziekkeuze van klassiek tot pop. Dit gevarieerde en gezellige ensemble is voor amateurklarinettisten een unicum in Nederland. Het hele jaar door geeft het RCC concerten in binnen- en soms ook buitenland. Een bekend, jaarlijks terugkerend, concert is bijvoorbeeld het optreden tijdens de kindermis op kerstavond in de St. Martinuskerk in Weert.

RICK's Clarinet Choir
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Wat je tijdens jouw (individuele) les leert, pas je toe in het spelen met andere klarinettisten. Zo is samenspel een waardevolle aanvulling waar je veel van leert.
  • In een groep spelen is ontzettend leuk. Je krijgt een hechte band met de andere muzikanten.
  • Voor klarinettisten die op zoek zijn naar een nieuwe of unieke uitdaging bestaat er de mogelijkheid om de wat minder bekende instrumenten van de klarinetfamilie te bespelen. Denk bijvoorbeeld aan de Es-, Alt-, Bas-, Contra-Alt- of Contra-Basklarinet.

Tips ter voorbereiding

  • Om lekker mee te kunnen spelen adviseren we een instroom vanaf niveau B.
  • Ben je benieuwd of dit ensemble is wat je zoekt? Neem gerust eens een kijkje of speel mee tijdens onze wekelijkse repetitie.

Onze docent(en)

Lieke Krantzen

Lieke Krantzen heeft veel geleerd uit de praktijk als klarinettist bij diverse professionele orkesten. Die ervaring in samenspel, klank(zuiverheid) en het spelen van een uitgebreid repertoire neemt ze als dirigente mee naar RICK’s Clarinet Choir. “Het is mooi te zien hoe wij als groep groeien. Ik deel open wat ik denk, voel en wil en daardoor reflecteren ook de muzikanten op hun muziekspel.” Dit zorgt voor een leuke sfeer in de groep. “Plezier in het samenspelen staat voorop. Daar kies ik ook de muziekstukken die we spelen op uit. Hoewel ik een klassieke opleiding heb, ben ik echt een allround klarinettist. Ik geniet van meerdere genres en stijlen. Van klassiek tot film en van popmuziek tot Klezmer. Dit laatste speel ik zelf ontzettend graag: trucjes leren en toepassen op de klarinet die een super leuk effect hebben in de groep.”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

RICK's Clarinet Choir

Docent(en)
Lieke Krantzen
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Zaterdag (10:00 - 11:30 uur)
Aantal
36 lessen Alle leeftijden.
Doelgroep
alle leeftijden
Startdatum
9 september 2023
Lesduur
90 min.
Code
906 23-24
Prijs
79,00
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Muziek, Groepslessen & ensembles Zoek een andere cursus